#

Нові ТОПи на Київщині – безсенсові та нещадні

Єва Басіста (журналістка)

13.03.2020 17:52
Нові ТОПи на Київщині – безсенсові та нещадні

Рейтинг – порядковий показник успішності або популярності, який відображає важливість або вплив певного об'єкта або явища. Тобто, простішими словами він за лічені хвилини легко та просто пояснює нам ситуацію, яка відбувається в тій чи іншій сфері.

Наприклад, ТОП-10 найбагатших бізнесменів, чи ТОП-5 небезпечних тварин. Ми одразу розуміємо, хто – найбагатший та, відповідно, має найбільший вплив на економіку та інші сфери нашої життєдіяльності, а в випадку з тваринами – знаємо від кого краще ховатися.

Нещодавно в мережі Інтернет пролетіла така новина, що було нагороджено ТОП 100 видатних чоловіків Київщини та в такому же форматі – жінок. Я двадцять хвилин дивилася церемонію нагородження (посилання на відео тут), але нічого для себе корисного не винести не змогла.

Абсолютно неясно – хто склав рейтинг, хто яке місце зайняв, за якими критеріями це все відбувалося. Вся суть відео, була в тому, що журналісти питали в політиків, артистів, телеведучих, які якості має вміщувати в себе чоловік. Коротше кажучи, говорили ні про що. Але найбільше мене здивували коментарі під ним. Наведу декілька прикладів:

"Класний захід!!! цікаво слухати думки людей на такі важливі питання які ви піднімаєте!"

"Класс! Концовка супер!) Заряд позитива на целый день) Приятно видеть живые ответы людей! Вдохновляющие пожелания!) Чтобы мы жили в лучшем мире, нужно просто об этом говорить! Поднимать такие темы. Это уже большой шаг. Спасибо!"

"Очень интересно) Особенно про человечность и "начать с себя")) здорово, что такие темы поднимаются)))"

Мабуть, я якась неправильна та гідно не оцінила сюжет. Я все ж таки хотіла знайти той рейтинг в Інтернеті, але зазнала фіаско. Окрім цього відео та новини, що Олександр Киктенко, який є президентом компанії "Сталекс", увійшов в той рейтинг, нічого нема. Шукала далі та наткнулася на те, що експертами там виступали "Європейська Асоціація Розвитку Бізнесу" та "Клуб Успішних Жінок України", а місце у рейтингу надавалася за значні досягнення в професійній кар’єрі та громадській діяльності, що мають вплив на формування економіки і ділової культури України.

Громадська організація "Європейська Асоціація Розвитку Бізнесу" була зареєстрована в 2017 році в Одесі, а її керівником є Владислав Азаров, а "Клуб Успішних Жінок України" також зареєстрована в Одесі і керівником, якої є Ольга Азарова. Але все ж таки, якщо вони зробили рейтинг, то чому його ніде не можна знайти?

Наступним був ТОП -100 видатних жінок Київщини. Та сама ситуація. Інформацію знайти важно. Але в цьому випадку, декілька днів на кожному кроці попадали новини, де співачка Камалія увійшла в цей рейтинг. Це цікаво, адже я не розумію, як вона впливає на життя та розвиток Київської області.

Тут варто пригадати рейтинг Руслана Бортника, який склав рейтинг провідних політологів України та включив туди… себе. Мовляв, саме його особа є найпопулярнішим політологом. Себе не похвалиш, ніхто не похвалить…

Що тут можна сказати? Лише одне: нерозумно робити рейтинги, які не відповідають дійсності. Звісно тут комусь хочеться "хайпанути", щоб ось я увійшов в рейтинг найвпливовіших, але навіщо "розводити інформаційний флуд" на рівному місці?

Читати "Моя Київщина" у Telegram