#

Обговорили шляхи протидії незаконному видобутку корисних копалин на території Київської області

Станіслав Семергей (депутат Київоблради)

21.02.2022 18:53
Обговорили шляхи протидії незаконному видобутку корисних копалин на території Київської області
Станіслав Семергей

Як депутат Київської обласної ради та голова ТКК з питань надрокористування прибув на прийом до Голови Державної служби геології та надр України Романа Опімаха.

На робочій зустрічі обговорили шляхи взаємодії Держгеонадр та Київської обласної ради у напрямку протидії незаконному видобутку корисних копалин на території Київської області. Отримав змістовні рекомендації та поради.

Був ознайомлений із сучасними методами боротьби із незаконним видобутком.

Наприклад, на сайті https://nadra.gov.ua є мапа, де можна перевірити, чи існує спецдозвіл на здійснення видобутку в конретній місцевості. Якщо відсутній – заява в поліцію.

Був здивований, коли дізнався, що за останні пів року від посадових осіб органів місцевого самоврядування було всього 5 офіційних повідомлень про факти незаконного видобутку в Київській області.

Хоча, до мене та моїх колег постійно надходять звернення від обурених мешканців про численні факти видобутку та перевезення копалин.

Це означає, що деякі голови райдержадміністрацій, які формують цю статистику, або навмисно приховують такі факти, або не відповідають займаним посадам. Будемо вивчати інформацію та ставити кадрові питання.

Домовилися щодо підписання, найближчим часом, меморандуму про співпрацю між Держгеонадрами та Київською обласною радою.

Попередньо, зустрічався з аналогічних питань з головою поліції Київської області Андрієм Нєбитовим та прокурором Київщини Олексієм Хоменко, які засвідчили стовідсоткову готовність у межах повноважень сприяти депутатському корпусу навести лад в області, приборкати свавільний видобуток піску та протидіяти цьому виду правопорушень.

Прошу надсилати інформацію щодо всіх можливих фактів подібних правопорушень в повідомлення на мою сторінку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram