#

"Оксиморон-2023": ЗСУ провели масштабні навчання на Київщині

Юрій Задоя (журналіст, офіцер Збройних сил України)

21.02.2023 10:44
"Оксиморон-2023": ЗСУ провели масштабні навчання на Київщині
На Київщині відбулися військові навчання

У понеділок, 20 лютого, у Чорнобильській зоні, що на Київщині, Об'єднані сили провели масштабні навчання "Оксиморон-2023", під час яких вчилися відбивати можливу атаку з білоруського напрямку.

Подібні навчання проводяться постійно і їх основною ціллю є: перевірка готовності з відбиття наступу противника з напрямку республіки Білорусь та не допустити висадки ворожого десанту на нашу територію. Спостерігали за ходом навчань і присутні військові аташе країн Північноатлантичного Альянсу.

На навчаннях свою майстерність продемонстрували артилерія, танки і піхота, які за легендою, знищували ворожий повітряний десант.


Я досі згадую, як рашисти з початку війни зайшли в Чорнобильську зону відчуження і мародерили на ЧАЕЄ, чим завдали мільйонних збитків. Вважаю, що другого шансу у ворога вже не буде і ЗСУ влаштує гідну відсіч.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначав, що на даний час загрози безпосередньо сухопутних дій з боку республіки Білорусь і спільного угрупування, яке там перебуває – немає. Цей рівень низький, але ми цей час використовуємо саме для того, щоби збільшити свої спроможності, зміцнити нашу оборону.


Також під час проведення навчань, демонструвалися новітні зразки озброєння, які є у ЗСУ та інших військових формувань, що боронять кордони нашої держави.

Сергій Наєв також наголосив: «Якщо ж противник почне нарощувати сили, те ж саме зробить і Україна».



Читати "Моя Київщина" у Telegram