#

Олег Балагура (депутат Київської обласної ради): Хто такий справжній меценат

20.06.2019 11:03
Олег Балагура (депутат Київської обласної ради): Хто такий справжній меценат

Ми давно товаришуємо з депутатом обласної ради Леонідом Джужиком. Але окрім дружби ми є однодумцями по відношенню до спорту. Це людина,  яка займається організацією футболу вже більше 20 років. І це не просто слова, а та істина, по якій можна оцінювати його роботу.

Як відомо, без меценатства сьогодні у спорті не обійтись. І Джужик, на мою думку, справжній меценат, адже за власні кошти утримує таку структуру, як спортивний інтернат – футбольну академію «Любомир» у Ставище.  Будучи президентом ФК «Любомир», він займається популяризацією футболу як ніхто інший, і починає з самого правильного кроку – виховання діток, надання їм умов для занять спортом і футболом. Як на мене, це – єдина правильна задача, яка в майбутньому дасть нації здорових та вихованих діток, які будуть бачити себе в спорті а не в чомусь іншому, на кшталт в шкідливих звичках.

Своєю роботою, своїм фанатичним відношенням  до справи Леонід Джужик заслуговує величезної поваги.  У Київській області, а то й в Україні ще треба пошукати меценатів, які займаються на такому рівні. При чому це все він робить не для того, щоб мати зиск, а навпаки вкладає власні кошти. Звичайно, це потребує великих фінансових та моральних затрат, але він йде сміливо далі і не зупиняється.

Якогось половинчастого відношення у цій справі бути не може: або ти це робиш або ні. Від цього, з рештою, багато в чому залежать дитячі долі.  Приклад мого товариша Леоніда Джужика – приклад для всіх, як треба професійно відноситись до спорту, як займатись ним і як його любити. А  вихованці його команд – дітки, які будуть йому вдячні за це, і це головний здобуток Леоніда Джужика. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram