#

Олександр Горган (Голова КОДА): Культ Матері

14.05.2018 08:15
Олександр Горган (Голова КОДА): Культ Матері

Новий час випробовує кожного. Набирає сили думка наче новітні технології несумісні з традиційними цінностям. Штучний інтелект, альтернативна енергогенерація, квантові обчислення, надшвидке передавання даних, генна інженерія. Якщо твоя стрічка на ФБ майорить перепостами про останні досягнення науки то писати про День Матері багатьом просто соромно. І кожен пост, який починається зі слів подяки найсвятішій людині, більшість просунутих користувачів ФБ нетерпляче прогортують далі.

А дарма, бо саме шанобливе ставлення до Матері- найголовніше з того, що треба берегти. Видатна відмінність українців- це культ Матері. В Україні мати оспівана незліченною кількістю пісень. Матері присвячується обов‘язок бути на головні свята в рідній домівці біля неї. Божа Матір проголошувалась покровителькою козацького війська і решти справді українських військових формувань. І саме те, що Україна сприймається в образі Неньки, зберегло у нації незламне прагнення звільнити рідну землю від влади окупантів як наче звільнити матір з неволі. Урочисто відзначати День Матері- це більше ніж вираз вдячного ставлення до найважливішої жінки, яка привела тебе в цей світ і жертувала усім, що дати дорогу в життя. Це почесний обов‘язок влади і кожного свідомого українця. 

P.s. На фото огорнутий теплими обіймами матусь-героїнь Київщини. Мав за честь привітати кожну на святковому концерті з нагоди Дня Матері. І в їх особі подякувати кожній матусі за любов, терпіння, жертовність.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook