#

Олександр Коваленко (адвокат): Навіщо потрібні автоматники в аеропорту?

16.04.2018 13:41
Олександр Коваленко (адвокат): Навіщо потрібні автоматники в аеропорту?

Вчора довелося побувати в аеропорту "Бориспіль". У терміналі "D" побачив цілком незрозумілу для мене картину - двох поліцейських, які вальяжно прогулювалися по залу з автоматами Калашникова. Дуже хотілося поцікавитися, у кого вони зібралися стріляти у наповненому людьми холі третього поверху терміналу "D" (відліт, закордонні рейси) чи яке інше завдання вони виконують своєю присутністю.

Стримався, бо дійшов висновку, що вони, скоріше за все, і самі не знають.

Якщо їх завдання - запобігти терактам у мирному аеропорту, то впевнений, що з цим завданням два співробітники поліції "а-ля дембеля советской армии" з поясами, опущеними значно нижче талії, явно справитися не змогли б.

Для цього потрібен високопрофесійний спецназ у повній екіпіровці, який буде чергувати у закритому приміщенні і якому не потрібно вайлувато прогулюватися по залу, демонструючи автомати і являючись першим об'єктом для потенційного нападу.

Більше того, не дай Бог щось би трапилося в аеропорту, ці два бійці, скоріше за все, самі наробили б у залі більше горя, ніж терористи. Очевидно, що відсутність професіоналізму у правоохоронних органах вже починає загрожувати безпеці.

І не потрібно тут розповідати про країну, яка воює.

Мені довелося чимало політати по світу. Єдина країна, в якій на території аеропорту бачив людей, які демонстративно ходили з автоматами - був Єгипет.

У всіх інших країнах, де працюють професійні антитерористичні підрозділи, їх присутність не є демонстративною.

Питання до великомудрого керівництва цих двох поліцейських: "Ви розумієте, що Ви робите? Чи Ви вважаєте, що ця показуха може створити враження на кого-небудь?"

Читати "Моя Київщина" у Telegram