#

Олександр Павличук (головний редактор порталу "Моя Київщина"): Як депутатів-кріпаків змушують до пакетного голосування

27.04.2018 06:41
Олександр Павличук (головний редактор порталу "Моя Київщина"): Як депутатів-кріпаків змушують до пакетного голосування

У це складно повірити, але Олександр Горган (маємо на увазі Ярослава Москаленка) і Ганна Старикова (себто Костянтин Бондарєв) домовилися. Точніше домовилися всі –і «опоблоківець» Олександр Качний, і «радикал» Микола Стариченко, і «укропівець» Володимир Майбоженко. Про що ж вони домовилися? Звісно, про «розпил» бюджету.

Учора майже протягом усього дня в облраді відбувалися засідання комісій та збиралися фракції.  Як інкогніто розповідають депутати з найбільших фракцій, протягом усього дня їх шантажувало керівництво КОДА і КОР, вимагаючи, щоб вони сьогодні пакетом проголосували фінансування програм. Найбільш цинічним моментом в цій історії, є те, що депутатам навіть не показують цифри, що і куди йде. Зрозуміло, що через різні комунальні підприємства ці кошти розходяться по правильних руках…

Як відбувалися розмови. Фактично мав місце шантаж: мовляв, якщо пакетом не проголосуєте програми, вас винесе натовп. Коли ж деякі з депутатів (а там, справді є непогані люди) говорять про необхідність подивитися розрахунки, перевірки цифр на корупційні ризики, їх… посилають. Мовляв, голосуйте.

Публічно це сказати ніхто не може – бояться керівництва. Не варто забувати про імперативний мандат. Того хто буде відходити від гнучкої партійної лінії просто викинуть з ради. А є ще питання депутатських фондів: коштів, які виділяють кожному депутату. І їх легко можуть обрізати.

В результаті, маємо кулуарщину і непрозорість. І чергові махінації з коштами…

Читати "Моя Київщина" у Telegram