#

Олександр Щур (головлікар Бориспільської ЦРЛ): Чого не вистачає нашій лікарні

22.06.2018 13:11
Олександр Щур (головлікар Бориспільської ЦРЛ): Чого не вистачає нашій лікарні

Проблеми лікарень в Україні – типові. І наша тут не є виключенням. По-перше, йдеться про низькі заробітні плати. В результаті молодь працює у нас два-три роки, отримує досвід, а потім шукає кращої долі. По-друге, як результат головна проблема – це дефіцит кадрів. По-третє, нікуди не діваються проблеми і з коштами для лікарні. Щоправда, останнім часом стало трохи легше, адже ми отримали субвенцію у розмірі 70 мільйонів. Але що таке 70 мільйонів для лікарні? Насправді, ці кошти підуть на оплату комунальних послуг. Цією сумою навіть зарплату не закриєш. Слава Богу, район у 2017 році додав ще 30 мільйонів, що дозволяє нам перекривати харчування – тепер пацієнтів харчують на 23 гривні, що дає змогу додати до раціону м’ясо, рибу та молочні продукти.

Найкращий спосіб утримати спеціаліста – підняти йому зарплату. Іншого способу просто не існує. Адже, якщо буде гарна зарплата, то більше йому нічого не потрібно.

Якщо згадати про перевантаження відділень, то найбільш завантажені у нас дитяче відділення, взимку – терапевтичне. У зв’язку з тенденцією збільшення інсультів наразі збільшилося навантаження і неврологічне відділення. Також вщент заповнене хірургічне відділення.

Зараз розглядається питання для побудови нового корпусу. Окрім того, виділені кошти і готується проект для капітального ремонту пологового відділення, щоб не лише було нове обладнання, але й умови перебування мам і дітей там були приємними. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram