#

Олександр Терещук (голова Київської ОДА): Вшановуємо мужність і жертовність тих, хто здобув перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

09.05.2019 17:37
Олександр Терещук (голова Київської ОДА): Вшановуємо мужність і жертовність тих, хто здобув перемогу над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня весь світ відзначає День пам’яті та примирення. 

Саме 8 травня ми вшановуємо мужність і жертовність тих, хто 75 років тому здобув перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Я відвідав урочистості, що відбулись на Київщині. В пам’ятних місцях, через які проходила лінія оборони Києва. Зокрема, у селі Нові Петрівці Вишгородського району на території Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» та в смт Гостомель.

Хочу сказати, що український народ, як ніхто інший, знає якою дорогою ціною дається мир. Адже саме на нашій землі відбувалися одні з найтрагічніших подій тієї страшної війни. 

Мільйони наших співвітчизників були знищені, закатовані, вивезені на чужину. Та незважаючи ні на що, українська нація вистояла та виборола своє право на гідне європейське майбутнє. 
Так і сьогодні, коли мир в Європі опинився під загрозою з боку російського агресора, українці мужньо боронять незалежність нашої Держави та європейські цінності.

Ми схиляємо голови в скорботі за кожним полеглим в кривавих битвах минулого століття. 

Ми пам’ятаємо! 

І ми не допустимо, щоб світ знову запалав вогнями війни.

Ніколи знову!

На данном изображении может находиться: 6 человек, люди улыбаются, люди стоят и на улице

Читати "Моя Київщина" у Facebook