#

Олександр Терещук (голова Київської ОДА): В Узинській ОТГ вже декілька років триває конфлікт з приводу забруднення довкілля

23.05.2019 16:57
Олександр Терещук (голова Київської ОДА): В Узинській ОТГ вже декілька років триває конфлікт з приводу забруднення довкілля

Напруження поміж місцевими жителями та підприємствами, які розташовані на території Узинської об'єднаної громади, переросло в акції протесту.

Сьогодні приїхав до Узина особисто, поспілкувався із людьми. Жителі Узинської ОТГ обурені через жахливий сморід, забруднення водойм та надр, неналежне поводження з відходами виробництва. І я їх розумію! Рівень аміаку перевищує норми вдвічі. Через поганий екологічний стан і діти, і дорослі хворіють.

Наразі нам вдалося досягнути компромісу з громадськістю та знизити градус конфлікту. Було створено робочу групу для проведення усіх необхідних екологічних експертиз та вирішення цієї проблеми. Після того, як ми з'ясуємо, яке саме з підприємств на території ОТГ шкодить довкіллю – в законному порядку його діяльність буде призупинено, доки не буде дотримано усіх вимог екологічного законодавства.

Також, я звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства екології та природних ресурсів із заявою щодо звільнення керівника Держекоінспекції Столичного округу – Юрія Сергієнко. Адже екоінспекція округу ігнорує проблемну ситуацію, що склалася в Узині. Протягом року жодних мір для її вирішення не було вжито. Керівник Держекоінспекції округу сьогодні навіть не з’явився на засідання робочої групи з питань екологічної безпеки! Хочу наголосити, що така злочинна бездіяльність та недбалість є неприпустимою для держслужбовця.

Життя та здоров'я наших громадян має бути для всіх нас на першому місці. Наступного четверга в Узині проводимо чергове засідання робочої групи з питання екологічної безпеки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram