#

Олександр Туренко (Голова Бориспільської РДА): звіт за 2018 рік

24.02.2019 11:40
Олександр Туренко (Голова Бориспільської РДА): звіт за 2018 рік

Одним із найважливіших принципів роботи райдержадміністрації була і є злагоджена співпраця з районною радою та територіальними громадами району, що забезпечило збалансований економічний і соціальний розвиток району, ефективне використання природних, трудових і фінансових ресурсів.

Як результат – Бориспільський район  є лідером серед районів Київської області.

Пріоритетним завданням в моїй роботі було збільшення дохідної частини районного бюджету, як результат за звітний період збільшено коло платників податків на 20 нових суб’єктів господарювання та податок та збір на доходи фізичних осіб на 124,0 млн.грн.

У рамках децентралізації фінансів достроково запроваджено програмно-цільовий метод формування сільських бюджетів, що забезпечило готовність місцевих бюджетів до прийняття трансфертів з бюджетів інших рівнів та скоротило час проходження фінансових потоків.

Отримання додаткового фінансового ресурсу дало можливість надати субвенції територіальним громадам на соціально-економічний розвиток в сумі 48,2 млн.грн., що забезпечило збалансованість  розвитку інфраструктури територіальних громад, а це капітальні ремонти доріг комунальної власності, освітлення населених пунктів.

Так, протягом звітного періоду на покращення матеріально-технічного забезпечення галузі освіти направлено 28,2 млн.грн, а саме:

  • Проведено заходи з енергозбереження в закладах освіти на суму 8,6 млн.грн, що дало можливість скоротити використання енергоносіїв на 12% :
  • замінено в усіх закладах лампи розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи на суму 5,6 млн.грн.;
  • замінено покрівлі у дошкільних навчальних закладах та загальноосвітній школі – 0,5 млн.грн.;
  • проведено реконструкцію системи опалення ДНЗ та ЗОШ – 1,9 млн. грн.
  • замінено віконні блоки на енергозберігаючі в приміщенні Бориспільської ЦРЛ  та  інші заходи.

В рамках реалізації реформ в галузі освіти, за ініціативи та підтримки Марини Порошенко, з метою забезпечення рівного доступу до здобуття освіти дітей з особливими освітніми потребами, підтримки  облаштовано сучасний інклюзивно-ресурсний центр в с.Проліски – 4,0 мнл.грн, який розпочав свою роботу з 1 вересня 2018 року.

З метою створення нового освітнього простору для учнів 1-х класів  у рамках підготовки до роботи в Новій українській школі закуплено інтерактивні дошки та багатофункціональні пристрої на суму 3,1 млн. грн., виділено 12,5 млн. грн. на придбання  обладнання та меблів, дидактичних матеріалів та проведення ремонтів.

Вдвічі збільшено фінансування фізичної культуру і спорту:     

  • на території закладів освіти населених пунктів Бориспільського р-ну за рахунок коштів районного бюджету (4,5 млн.грн) збудовано три спортивно-ігрових майданчики.

В галузі охорони здоров’я:

На фоні реформ, що проводяться у сфері охорони здоров’я, в районі дано старт розвитку сільської медицини, шляхом покращення матеріально-технічного забезпечення закладів, їх капітального ремонту, реконструкції та створення сучасного інтернет-обслуговування пацієнтів.

Загальна сума інвестицій на реалізацію реформ первинної ланки за звітний період складає – близько  6,0  млн.грн.

З метою наближення якісної медичної допомогу до кожної сім’ї та людини за місцем її проживання проводиться оснащення амбулаторій сучасним медичним обладнанням  європейських виробників відповідно до табелю оснащення.

Розроблено  ПКД на реконструкцію приміщень Вороньківської сільської дільничної лікарні з будівництвом сучасного діагностичного центру з приміщеннями для проживання медичного персоналу(слайд).

Розпочато роботи по розробці проекту будівництва реабілітаційного центру для постінсультних хворих  на базі сільської дільничної лікарні с.Старе.

На сьогоднішній день розроблено проект електронної "медичної картки пацієнта", на реалізацію якої передбачено 3,4 млн.грн в районному бюджеті.

З метою покращення доступності та якості надання вторинної медичної допомоги населенню для потреб Бориспільської центральної районної лікарні за кошти районного бюджету придбано сучасне медичне обладнання  європейських виробників на загальну суму 39,6 млн.грн, зокрема:

  •  обладнання для клініко-діагностичних лабораторій, які створені на базі дільничної лікарні с.Вороньків та поліклінічного відділення Бориспільської ЦРЛ, та облаштовані пункти забори крові в усіх населених пунктах Бориспільського району (слайди);
  •  устаткування для операційних блоків (обладнання для лапароскопічних операцій, стіл операційний, система ультразвукової діагностики, електрокардіограф, коагулятор лазерний, апарати штучної вентиляції легень, камера ультрафіолетова, світильники операційні безтіньові.
  •  фізіотерапевтичне обладнання  та інше. Фізіотерапевтичне обладнання дасть можливість впровадження інноваційних підходів у лікування широкого спектру захворювань та їх своєчасної профілактики.

Також у Бориспільській ЦРЛ проведено капітальні ремонти роботи на суму 2,0 млн.грн.

Розпочато реалізацію проектів  з капітального ремонту пологового та інфекційного відділень Центральної районної лікарні, а також роботи щодо електропостачання на території лікарні.

Значна увага районної державної адміністрації направлена на розвиток інфраструктури району. Наразі працюємо над реалізацією проекту будівництва  підстанції ПС 330/110/35 кВ "Східна" в межах Гнідинської сільської ради з відповідною інфраструктурою (на стадії завершення містобудівна та проектно-кошторисна документація  на будівництво). Реалізація зазначеного проекту дозволить зняти багаторічну проблему браку енергетичних потужностей, дасть вагомий поштовх для розвитку реального сектору економіки.

В рамках реалізації Концепції національної інформатизації в Бориспільському районі Київської області заплановано будівництво волоконно-оптичної мережі для передачі даних та організації доступу до мережі інтернет на території населених  пунктів Бориспільського району Київської області, сума інвестиційних коштів складає близько 50,0 млн.грн.

Незважаючи на економічні труднощі та різні політичні погляди, нам вдалося досягнути позитивних результатів. Але разом з тим, залишається ще багато проблем, які ми маємо вирішувати спільно.

Читати "Моя Київщина" у Facebook