#

Олексій Арестович (блогер): Хто хоче забудувати аеродром "Чайка"

31.05.2018 11:12
Олексій Арестович (блогер): Хто хоче забудувати аеродром "Чайка"

Тільки напишеш про успіхи в авіації, як наздоганяє зрада.

Прямо зараз, на аеродромі «Чайка», аеродромі, де тренується збірна України з парашутного спорту, аеродромі, який приймав Папу Римського Іоанна Павла Другого, відомий в світі, і є гордістю України і Києва, відбуваються події, дуже схожі на спробу рейдерського захоплення керівництвом ТСОУ (ТСОУ) колишній ДОСААФ, об'єднання громадян «Центральний аероклуб ТСОУ Антонова».

У цій ситуації немає вертикального підпорядкування, незважаючи на збіг абревіатур, і по суті, одн юрособа намагається перехопити керівництво цивільної організації, іншої юрособи.

І все б нічого - але саме зараз на аеродромі проходить підготовку до чемпіонату Європи жіноча збірна України зі стрибків з парашутом.

Точніше, вже не проходить.

На аеродромі - скандал, функціонери ТСОУ, які тиждень тому призначили сумнівну перевірку, сьогодні притягли наказ про відсторонення від посади директора клубу - Василя Степановича Руснака - льотчика з міжнародним ім'ям і людини з величезним авторитетом в авіації України, члена ще збірної СРСР з планерного спорту.

Причина конфлікту - банальна;

- земля і її подальша забудова.

Незважаючи на всі обіцянки і погрози, директор клубу не пішов на земельні махінації.

Тепер ми маємо скандал, зрив підготовки збірної до чемпіонату Європи, дії, які мають ознаки корупційних з боку чиновників ТСОУ, а в перспективі, можливо - позбавлення країни ще одного аеродрому.

Хотілося б побачити правову оцінку того, що відбувається з боку уповноважених органів.

- Так, шановна прокуратура і відділ національної поліції Києво-Святошинського району? ..

Читати "Моя Київщина" у Telegram