#

Олексій Чернишов (голова Київської ОДА): Не бачу необхідності змінювати голову Київоблради

26.11.2019 10:49
Олексій Чернишов (голова Київської ОДА): Не бачу необхідності змінювати голову Київоблради

Розповів Олексій Чернишов у інтерв’ю для "Главкому".

У Київській облраді не сформована пропрезидентська більшість. Ви бачите в цьому необхідність? Будете стимулювати такі процеси? Адже зараз там представлені, у тому числі, партії, які за результатами останніх виборів не потрапили до парламенту. Простими словами, в облраді – люди з політичного минулого…

Ви правильно констатували певний розрив між політичним складом облради і нашим життям після президентських виборів. Тому я розглядаю облраду, як структуру меншою мірою політичну, а здебільшого таку, яка допомагає ОДА реалізувати цілі. У мене прямий контакт з облрадою в особі голови, заступників, голів фракцій, комісій. За великим рахунком, будь-який депутат може до мене прийти, зателефонувати. Я для них абсолютно відкритий.

А от депутат-мажоритарник Олександр Дубінський гарантує, що голова облради Микола Стариченко (Радикальна партія Ляшка) буде замінений. Ви підтверджуєте такі плани?

Взагалі-то рішення стосовно голови облради приймають депутати. Хоча особисто я цього не очікую, не бачу в цьому необхідності. Так, ситуація змінилася, можливо на сьогодні щось не відповідає реаліям, але ж люди обирали цих депутатів. Тому я з ними й буду працювати. Всі розуміють, що наступного року будуть місцеві вибори, які можуть суттєво змінити склад облради.

Чи правда, що тепер інтереси так званих «вільнонайманих» депутатів облради представляє двоюрідний брат Лева Парцхаладзе – депутат облради Георгій Цигарішвілі? Ви з ним комунікуєте?

Я комунікую і з ним, і з усіма іншими депутатами. Григорій Цигарішвілі є головою депутатської групи в облраді. Ми познайомились, обговорили питання взаємодії. Я не бачу тут проблеми. А щодо того, хто де і як представляє депутатів, то краще запитати в них.

До речі, ви були радником ексгубернатора Мельничука, який пішов з посади зі скандалом. Що ви йому радили і чому його фінал виявився таким безславним? Ви підтримуєте з ним стосунки?

Контактів з ним практично не маю. Я в 2015 році нетривалий час був радником Мельничука на громадських засадах. Допомагав йому з формуванням Агенції з регіонального розвитку. Консультував з досить вузького, але важливого сегменту, тому оцінити причини його відставки не можу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook