#

Олексій Вороненко (політолог): Пристрасті навколо начальника білоцерківської поліції

21.09.2017 06:06
Олексій Вороненко (політолог): Пристрасті навколо начальника білоцерківської поліції

День міста був приводом оглянути прекрасний дендропарк «Олександрія», відвідати Замкову Гору, на якій, поряд з величним католицьким костелом та пам’ятником засновнику міста князю Ярославу Мудрому, місцевий меценат Костянтин Єфименко звів прекрасну церкву, яка, за словами містян, стала окрасою міста, з чим я особисто абсолютно згоден.

Але розмови в затишному ресторані з чудовою кухнею та якісним сервісом звелись до місцевої проблематики – перипетій навколо персони місцевого начальника поліції. Цією проблематикою вже тривалий час зайняті місцеві журналісти та активісти, схвильована влада та крупний бізнес. Вислухавши багатогодинні пристрасні промови учасників нашого застілля, можу зробити декілька висновків сторонньої людини:

1. Начальник місцевої поліції Возненко користується повагою білоцерківчан, які вважають його фаховою людиною, неконфліктною, але слабохарактерною.

2. Реально Возненко поліцією не керував, адже всім відомо, що він 100% людина Рудюка – одіозного колишнього місцевого начальника міліції, який через своїх людей реально керував поліцією.

3. Уся владна верхівка міста схвильована, бо з приходом нового очільника поліції усі їхні місцеві схеми, налагоджені роками, порушаться. Активісти на підтанцьовках у влади, які намагаються розхитувати ситуацію та тиснути на керівництво Національної поліції щодо непереведення Возненка в інше місто – слабка допомога тиснути на шефа поліції України, якого багато хто з білоцерківських магнатів досі називає Сєрьога. Шановні! КНЯЗЄВ – ШЕФ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ! Це ви усі сєрьогі, і не вам вказувати, кого і куди призначати.

4. Найбільший вигодонабувач у цій ситуації, як це не кумедно виглядає, – Возненко. У нього є можливість потрапити на високу посаду в обласну поліцію, отримати чергове звання та квартиру. І головне – перестати бути людиною Рудюка.

5. А славне місто Біла Церква, вірніше його жителі, мають можливість позбутись тіньових керівників місцевої поліції. Геть смотрящих! Має бути призначений сильний керівник, який жорстко та справедливо буде відстоювати Закон та захищати громадян!

Опубліковано з сайту Кореспондент.нет.

Читати "Моя Київщина" у Facebook