#

Парламент робить усе можливе для того, щоб карантин не завдав критичних матеріальних збитків

Дмитро Разумков (Голова Верховної Ради)

17.03.2020 13:30
Парламент робить усе можливе для того, щоб карантин не завдав критичних матеріальних збитків

Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, що мають допомогти Урядові та місцевій владі в боротьбі з поширенням коронавірусу.

Ми внесли зміни, що зараз дозволять людям простіше брати відпустки у зв’язку з карантином. Полегшили закупівлі у сфері медицини. Запровадили додаткові виплати для пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію, та контроль за цінами на товари першої необхідності. Встановили адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення карантинних заходів.

Я дякую колегам за єдність, яку сьогодні продемонструвала Верховна Рада. У цей складний час ми змогли відкинути політику і спільно виступити на захист здоров'я українців. Парламент робить усе можливе для того, щоб карантин не завдав критичних матеріальних збитків ні громадянам, ні бізнесові. Неможливо зробити так, щоб їх не було взагалі, але можна їх мінімізувати. І ми це робимо.

Я прошу всіх по можливості залишатися вдома, максимально ретельно дотримувати правил особистої гігієни і не піддаватися паніці. Ми діємо на випередження, і це єдиний правильний шлях!

Читати "Моя Київщина" у Telegram