#

Партія Порошенка захоплює владу по всій Київській області

Кирило Молчанов (Політичний експерт, заступник директора Українського Інституту Політики)

10.06.2021 20:10
Партія Порошенка захоплює владу по всій Київській області
Кирило Молчанов

Поки ми тут всі обговорюємо мільярд дерев і 500 парків Зе, у Київській облраді утворився цікавий союз "жаби з гадюкою".  "ЄС" і "Слуга Народу" вирішили не сваритися та разом розділити добро – у Київській області на всіх вистачить.

Сьогодні в облраді відбулася акція: люди зверталися до Президента, щоб він навів лад на Київщині. Що ж відбувається в Київоблраді? Почалося все з переформатування коаліції: поза регламентом представники "слуг", "ЄС" і "За майбутнього" зібралися "на чай" та відставили попереднє керівництво облради. Ось так буває... Новою головою Київоблради стала Наталія Гунько (від "Слуг народу"), а її заступниками – Ярослав Добрянський ("За майбутнє") і Тетяна Семенова ("Європейська солідарність"). Новоутворена коаліція повністю усунула від управління областю фракції "Батьківщина" і "ОПЗЖ". До речі, справа про незаконний "переворот" влади зараз знаходиться в адміністративному суді – незабаром побачимо. Підтвердить суд –  коаліція "Слуг народу" і "Євросолідарності" в Київоблраді була утворена незаконно.

Але далі ще цікавіше. Партія Порошенка впевнено захоплює владу на всій Київщині. Столичним обласним бюджетом спокійно керують ЄС-івці, виїжджають інспектувати об'єкти інфраструктури в регіоні, спільно з Слугами розпоряджаються обласними засобами. Ось такий "мир, дружба і жуйка".

Кому ж це вигідно? Зараз Київоблрадою де-факто керує не Наталя Гунько, а її чоловік Анатолій, який відстоює інтереси олігарха-забудовника Поліщука. Там уже був величезний скандал із розкраданням земель у Броварах, у якому підозрювали цих осіб. Якщо цікаво, місцеві жителі навіть біля прокуратури мітингували нещодавно з цього приводу, а "віз і нині там".

Проте несподіваним результатом може стати те, що "слуг" незабаром взагалі залишать "за бортом". У кулуарах уже йдуть активні розмови, що Москаленко, Бондарєв, Качний і Цагарешвілі таємно проводять переговори щодо чергового переформатування коаліції в облраді, у результаті чого "Слуги" опиняться в опозиції.

Ось так Київщина стане вотчиною Порошенка. Що це: абсолютно безглузде управління регіоном, яке зараз відбирають у "слуг", чи просто щира любов до вибору 25 відсотків? Ось у чому питання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook