#

Павло Козирєв (екс-мер міста Українка): Асоціація малих міст України - активний агент впровадження смарт-рішень до муніципалітетів

07.07.2019 12:50
Павло Козирєв (екс-мер міста Українка): Асоціація малих міст України - активний агент впровадження смарт-рішень до муніципалітетів

Ми розуміємо, що е-демократія - похідна і складова системи під назвою Розумне Місто/Smart City. Системи, яка цілком і повністю базується на цифрових технологіях. Однак, це ще не все з чого складається Розумне Місто!

Так, для нас вже стали звичними різні профіти, які принесли з собою цифрові технології. Оплата прямо з телефону, туристичні 3D гіди по містах, купівля квитків на концерти, літаки, автобуси через інтернет, самореєстрація в аеропортах ... Навіть більше – у світі їздить вже більше 30 тисяч автономних автомобілів.

Однак!

Без однієї речі штучний інтелект, як ті мавпочки - глухий, сліпий та німий. Йому, як і людському мозку, необхідні органи чуття. Він повинен зчитувати простір, щоб реагувати на те, що відбувається. Інтернет речей - так це називається. Передача інформації від "органів чуття" (датчиків / чого завгодно) в "мозок" (штучний).

За деякими даними Україна - одна з лише двох європейських країн, де відсутня системна інфраструктура інтернету речей. Ми зможемо побудувати повноцінне Розумне Місто, Розумний Водоканал, Розумну Школу, Розумне Перехрестя, врешті-решт, тільки спираючись на інфраструктуру інтернету речей!

Потрібно створювати! А хто цим буде займатися? Упевнений - бізнес! Це чудова інвестиція! IT ринок - один з самих, якщо не найдинамічніших у світі. До 2025 року капіталізацію Smart City оцінюють більш ніж у два трильйони доларів. Це дуже перспективний ринок з чітким розумінням тенденцій!

Асоціація малих міст України - активний агент впровадження смарт-рішень до муніципалітетів. Упевнений, наш проект "Ukrainian Smart City Expo 2019", Розумна Виставка - стане тією екосистемою, де виростуть смарт-деревця міст! Але, про це поговоримо окремо.

СМАРТУЕМСЯ!

Читати "Моя Київщина" у Telegram