#

Павло Козирєв (екс-мер міста Українка): Мерів потрібно "заразити" цифровою трансформацією

07.10.2019 13:39
Павло Козирєв (екс-мер міста Українка): Мерів потрібно "заразити" цифровою трансформацією

Цифрова трансформація за масштабністю змін не поступається реформі децентралізації. За важливістю теж. Вона покликана перетворити публічну адміністрацію, яку децентралізація підтягує ближче до людей, в зручний сервіс.

Публічні сервіси безнадійно відстали від комерційних і це напружує все більше. Зміни будуть швидкими. Це теж напружує. Мерів. Це виклик. Вибори покажуть, хто готовий його прийняти. Саме тому віце-прем'єр Михайло Федоров ( включення з ним було із Запоріжжя), порадив мерам вже зараз обзавестися таким собі "цифровим комісаром" у виконкомі. Іншими словами - призначити уповноваженого по цифровій трансформації.

Друге включення з Запоріжжям дало контакт "мери - айтішники". Ми зрозуміли, що потрібні один одному. І навіть виявилося, що є майданчик для комунікації. Цифрова, зрозуміло.

Кібердемократія. Кейс від Вікторії Подгорної - в Японії вперше обрали цифрового депутата. І хоч з'ясувалося, що це не справжня людина вже після виборів - перший крок до цифрового меру зроблений!

Про інші перші кроки

1. Ми максимально швидко переведемо Посібник Світового Банку для муніципалітетів по реалізації смартрішень.

2. Прийнято рішення заснувати Фонд 2025 для підтримки просування смартрішень в громади. Перший внесок буде наступний - прямо на Конгресі проект The Helper подарував Асоціації крутий чат-бот. Ми його виставимо на аукціон. Цифровий, звичайно!

3. Мерів потрібно "заразити" цифровою трансформацією. Спробуємо це зробити разом з Міністерством розвитку громад і територій.  Дмитро Живицький - спасибі за участь!

4. Обов'язково прочитаю  В. Полочанінова - спасибі Олексій Мочанов за рекомендацію і модерування!

Колеги знову обрали мене головою ГО Асоціація малих міст України. Цифрову трансформацію починаємо з неї! Колегам - спасибі за підтримку!

Читати "Моя Київщина" у Facebook