#

Першочергове завдання - Генплан Броварської ОТГ

Дмитро Ратніков (національний публічний діяч)

28.09.2020 15:42
Першочергове завдання -  Генплан Броварської ОТГ

Масова забудова Броварів на сьогодні є одним з драйверів росту бюджету та чисельності мешканців і, одночасно, однією з ключових проблем громади. Лише минулого року в місті було введено в експлуатацію 184 індивідуальні житлові будинки. За результатами п’яти місяців поточного року Бровари займають другу позицію (10%) серед міст Київської області.

Зазначимо, що в силу своєї близькості до столиці, розвиненої, порівняно з іншими містами Київської області інфраструктури, Бровари зберігають свою привабливість і для забудовників і для покупців навіть за економічної кризи та пандемії. Так, на відміну від цілого ряду інших міст Київщини, ціна за 1 кв. м нерухомості з початку року в Броварах зросла на 10%, досягнувши 15 000 грн. за 1 кв. м житла.

Висока ціна на нерухомість та стабільний попит обумовлюють конкуренцію на ринку нерухомості і постійні скандали, пов’язані з виділенням земельних ділянок забудовникам. Саме місто немає ні чіткої програми забудови, ні прозорої системи надання земель під будівництво житлової нерухомості. Вирішити цю проблему допоміг би Генеральний план розвитку м. Бровари, але в 2019 р. необхідні документи так і не були затверджені.

Входження до складу Броварської міської ОТГ сіл Княжичі та Требухів створюють додаткову спокусу для забудовників: з’являються нові території, які можуть використовуватися під забудову. В цій ситуації одним з перших кроків нової влади має стати розробка і схвалення Генерального плану не лише міста Бровари, але й сіл, які увійшли до складу громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook