#

Після візиту на завод "Biopharma" у Білій Церкві відчув гордість за країну

Олександр Соколовський (член Ради директорів СУП)

14.09.2020 19:20
Після візиту на завод "Biopharma" у Білій Церкві відчув гордість за країну

Гордість за країну, наших людей, палаючі очі, а також за успішних підприємців і вітчизняних виробників відчув сьогодні після візиту на завод "Biopharma" та від екскурсії співвласника заводу Костянтина Єфименка зокрема. Ловив себе весь час на думці, що не віриться, що все це тут, у нас в Україні, а не десь у Китаї, Америці або Швейцарії...
Це неймовірне виробництво запустили рівно рік тому. Хоча попередня робота йшла багато років. Запрацював би й раніше, якби не пожежа в 2017 році, що фактично знищила основний корпус. Після чого Костянтин із співзасновника став керівником заводу та витягнув його, хоч багато хто у це не вірив.
У світі таких виробництв менше двох десятків. Щоравда, без Китаю та Японії, які законодавчо не імпортують і не експортують цю продукцію. А виробляють тут імуноглобуліни, препарати з донорської плазми людини, препарати з органічної сировини, противірусні препарати, пробіотики та багато іншого. Можливості переробки вже понад 1 млн літрів плазми на рік.
У високотехнологічне виробництво вкладено вже 75 млн доларів. І плани поки не на повернення інвестицій, а на подальший розвиток і вихід на ринки Латинської Америки, Африки й не тільки... Розташований у Білій Церкві завод є єдиним таким виробництвом не тільки в СНД, але й у Східній Європі. Працює тут 258 осіб, але виробництво майже повністю автоматизовано.
Крім цього, компанія почала запускати вже в п'яти містах нові та сучасні станції переливання крові, кожна з яких виглядає як повноцінний завод. Ще днями були австрійські фармацевти, які з подивом заявили, що вони виглядають краще, ніж у Відні!
Дякую неймовірному, захопленому, компетентному та ефективному керівнику Біофарми і Спілці Українських підприємців, що організували цю поїздку в межах Company visit.
"Це навіть не бізнес, це служіння", зазначив Єфименко в кінці цікавої розповіді про історію компанії та становлення виробництва. І той заряд натхнення, який особисто я отримав від цього візиту, реально неоціненний! Він дозволяє навіть у сьогоднішній непростій ситуації не втрачати оптимізму, вірити в сили творців і розуміти, що тільки за власним виробництвом і його розвитком майбутнє кожного з нас і майбутнє України!

Читати "Моя Київщина" у Telegram