#

Працюємо та наводимо лад у нашому Гостомелі

Ольга Прилипко (заступник голови Гостомельської військової адміністрації)

25.09.2023 14:45
Працюємо та наводимо лад у нашому Гостомелі
Ольга Прилипко

Друзі, я відразу до справи – почнемо тиждень з гарної новини!

Думаю, прихожани нашої церкви знають, у якому стані знаходиться храм Покрови пресвятої Богородиці – він занепадав роками, на жаль, час і відсутність вчасного якісного ремонту місяць за місяцем призводили до руйнації.

На вихідних у мене були перемовини з благодійником, засновником міжнародного благодійного фонду (АТО) "Армія – твій  оберіг", Стасом Кочелаєвим, який переймається відновленням нашої Гостомельської церкви, і має намір профінансувати матеріали і роботи по завершенню відновлення іконостасу. Тому – працюємо, та наводимо лад у нашому Гостомелі!

Для натхнення хочу навести уривок із роману Павла Загребельного "Диво". Якби Павло Архипович захотів написати про церкву Гостомеля, дуже б хотілося, щоб у нього знайшлися такі ж поетичні образи!

"Запахущий дим, сизий, як соколове крило, обгортав його звідусіль, золоті проморги свічок кликали кудись у незвідані глибини, високі стіни вишнево розступалися ширше й ширше, безмежно розступалися у сизо-вишневому мороці, відкриваючи то похмурі личчя невідомих богів, то туго заплетені візерунки жовтого, яскраво-лазурного, полишаючи в самій середині високі стовпи з дорогого каменю, за якими в зоряних розсипищах палаючих свічей і в голубому тремтливому світлі, що струменіло крізь вікна-прозори, простягала до Сивоока своє немовля божа мати, вся в розспіваних барвах, вся в блиску й сяйві".







Читати "Моя Київщина" у Facebook