#

Правду, законність і справедливість в Україні давно зжерли

Людмила Першин (активістка, Ірпінь)

27.05.2021 13:58
Правду, законність і справедливість в Україні давно зжерли

Як відбити бажання у звичайної людини, щоб вона не шукала правди і справедливості в Україні?

Розповідаю життєвий приклад. Місто Ірпінь потерпає від масових зливів нечистот у різних локаціях міста.

13.04.21 в Ірпені була перевірка, приїхала комісія з Державної екологічної інспекції. Небайдужі мешканці Ірпеня проводили "екскурсію" екологічним інспекторам, встигли проїхати декілька локацій: район РічТауну, злив нечистот біля Нью-Йорка, злив каналізаційних нечистот в озеро Земснаряд та район Грін Ярду.

Інспектори ДЕІ, на чолі з головою комісії Артемом, оглядали проблемні території, заміряли площі забруднення, брали зразки нечистот на аналіз та складали протоколи.

Ми чекали на відповідь ДЕІ та результати аналізів. А головне — ми чекали на покарання тих осіб, які повинні нести відповідальність за злив нечистот та забруднення довкілля.

Учора я зателефонувала до голови комісії Артема. І, о диво, виявляється, що результатів аналізів ми НЕ отримаємо, а особи, які винні в забруднені довкілля, НЕ будуть покарані.

Знаєте, друзі, чому?

Бо, виявляється, комісія Державної екологічної інспекції приїхала 13.04.21 на ОБСТЕЖЕННЯ проблеми щодо забруднення довкілля каналізаційними нечистотами.

Тобто комісія приїхала НЕ на перевірку, а на обстеження.

Для того, щоб оштрафували осіб, які зливають нечистоти, то потрібно, щоб комісія ДЕІ приїхала на ПЕРЕВІРКУ, а не ОБСТЕЖЕННЯ.

Запитала пана голову комісії, як ми повинні розрізняти, розуміти і розбиратися, яка різниця між цими двома поняттями — відповів, що для того, щоб відбулася ПЕРЕВІРКА, то потрібно, щоб заявником була фізична особа.

Після розмови з головою комісії Артемом я зателефонувала до Віталія Купрія, бо саме він був заявником в нашій ситуації. І, о чудо, виявляється, що Віталій був заявником фізичною особою! Тобто члени комісії ДЕІ повинні були провести ПЕРЕВІРКУ забруднення довкілля, а не ОБСТЕЖЕННЯ, після чого оштрафувати винних осіб. Але цього НЕ сталося!!!

Чесно, після цієї абракадабри з маніпулятивною грою слів  "перевірка -обстеження" помирає віра в те, що у нашої країни є майбутнє. За 30 років Незалежності створили таку корупційну систему управління державою та намалювали всі Закони під себе любимих, що звичайна людина буде бігати по замкненому колу, буде витрачати сили, енергію і час, битиметься головою об стіну, а правди звичайна людина НЕ знайде, бо правди в Україні немає.

Правду, законність і справедливість в Україні давно зжерли: корупція, жадібність, безкарність, договорняки і гроші!

Читати "Моя Київщина" у Telegram