#

Правоохоронні органи намагаються знищити місцеве самоврядування

Олег Любімов (директор Київського центру місцевого самоврядування)

28.01.2020 11:17
Правоохоронні органи намагаються знищити місцеве самоврядування

На фотографії зафіксований процес будівництва медичної амбулаторії у Пісківській ОТГ.

І нічого особливого у цьому, здавалося б нема... Децентралізація надає можливості розвиватися краще, успішніше і там де проблема не вирішувалась роками, при новому підході до управління можна вирішити значно скоріше.

Але цей пост, навіть не про рекламу ОТГ. Саме сьогодні буде відбуватися суд над головою Пісківської ОТГ Анатолій Рудніченко. Будуть вирішувати чи відсторонити голову ОТГ від роботи і про обрання запобіжного заходу.

Зараз, дехто почне вити: " ох який злочинець, який корупціонер...". А насправді це вже третій суд по питанню закупівлі машини для швидкої медичної допомоги у селище. Два попередніх селищна рада виграла. Але у опонентів діючого голови бажання заблокувати роботу керівництва ОТГ не пропадає, навпаки шукають і далі. При тому всьому, що Пісківка розвивається досить непогано. Команда селищної ради вже зуміла залучити певні інвестиції у селище, реконструювати котельні для шкіл, капітально відремонтувати центральні дороги, розробити і прийняти Стратегію розвитку Пісківської ОТГ...

Планів багато. Та в даному випадку "правоорхрєнітєльна" система, яка керується не принципом права, а принципом "хто більше дасть" всіма силами намагається знищити всі ростки хорошого, що відбуваються у новостворених громадах. І це проблема не тільки по Пісківці. Ми дуже часто зіштовхуємося з надуманими, сфальсифікованими справами, "підставленими" хабарями чи навіть просто придуманими "перевірками".

І тут же, поруч, сільські голови, які не роблять ВЗАГАЛІ НІЧОГО прекрасно себе почувають. Беруть такий самий розмір зарплати, проводять якісь сесії, не звітують перед своїми мешканцями і питань до них у правоохоронців нема. Зовсім. Тож виникає закономірне питання, чи потрібно намагатися щось зробити для свого села, якщо тебе і так зроблять корупціонером, злочинцем, хабарником? Он, по сусідству ніхто, нічого не робить і він поважний голова. А тут є намагання щось зробити і ти вже злочинець.

В даному випадку вважаю, що ці правоорхрєнітєльні органи займаються виключно політичними замовленнями і намагаються просто знищити місцеве самоврядування. Тому, що таких прикладів у мене є вже десятки. А там, де насправді керує селом хабарник все в ажурі. Ніяких справ до нього нема.

Сумно. Поки влада не заставить правоохоронну систему поважати місцеве самоврядування, нормального розвитку не буде. А потрібно всього нічого, як у Панамі. Пам'ятаєте? Коли портнов заявив панамцям про корупціонера Порошенка... Вони відкрили кримінальну справу, перевірили, факти не підтвердились. Тож вони закрили справу і відкрили нову. Але вже проти портнова. За дачу завідомо недостовірних звинувачень.

Так потрібно зробити і у нас. Але чи вистачить "яєць" у перших керівників Держави?

На изображении может находиться: на улице

Читати "Моя Київщина" у Telegram