#

Представники влади мають розуміти важливість розвитку віддалених населених пунктів

Анатолій Присяжнюк (ексголова Київської ОДА)

07.02.2020 11:32
Представники влади мають розуміти важливість розвитку віддалених населених пунктів

Завдання будь-якого керівника зосередити свою діяльність і роботу команди на досягненні поставлених цілей. Адже дуже важливо, яким буде результат, що ти залишиш після себе.

Ще від самого початку нашої роботи в Київській облдержадміністрації ми ставили перед собою важливе завдання – розвивати не лише населені пункти поблизу столиці, а й віддалені регіони. Саме тоді і виникла ідея звести в невеличкому містечку Богуслав – за 120 кілометрів від Києва - палац зимових видів спорту. Пригадую, коли ми разом із інвестором – компанією "М.С.Л." - приїхали закладати перший камінь під будівництво, тоді мало хто вірив, що невдовзі тут, посеред поля, з’явиться спортивна споруда, яка за своєю інфраструктурою відповідатиме світовим аналогам. Менше ніж за два роки комплекс було здано в експлуатацію. А інвестор ще й взяв на себе зобов’язання протягом щонайменше 10 наступних років забезпечувати функціонування споруди.

Відтоді минуло понад п’ять років. І сьогодні льодова арена "Льодограй" - це сучасний спортивний об’єкт, на базі якого діють школи хокею, фігурного катання, тренажерні та хореографічні зали. До речі, нещодавно на арені "Льдограю" відбулися змагання між аматорськими хокейними командами з Богуслава та Канади.

Окрім професійної підготовки спортсменів, проведення різноманітних змагань "Льдограй" слугує ще й відмінним місцем проведення дозвілля місцевих мешканців, а також жителів із сусідніх Миронівського, Таращанського та Рокитнянського районів. Поява "Льодограюдала ще й можливість розвивати туризм в регіоні, а також невеликий бізнес - поблизу арени побудовано шість готелей. А це ж робочі місця.

Зазначу, що за час нашої роботи на Київщині було побудовано понад 10 сучасних стадіонів, три льодові арени...

Для чого я про це пишу? Точно не для лайків чи схвальних коментарів. Просто ділюся досвідом, хочу, аби представники влади усвідомлювали і розуміли важливість розвитку регіонів, поліпшення інфраструктури віддалених населених пунктів, залучення інвестицій, створення простору для можливостей, робочих місць. Лише за таких умов молодь залишатиметься жити в невеличких містечках та селах, працюватиме тут, розвиватиме рідний край, а не шукатиме кращої долі в столиці чи за кордоном.

Читати "Моя Київщина" у Telegram