#

Ірина Федорів (журналіст): Президентський бартер: як зливають Приірпіння (95 округ) під фігуранта антикорупційних розслідувань Карплюка

06.12.2018 07:45
Ірина Федорів (журналіст): Президентський бартер: як зливають Приірпіння (95 округ) під фігуранта антикорупційних розслідувань Карплюка
Ірина Федорів

У 2014 році Порошенко переміг в 1 турі. Після такої перемоги, коли ти нікому нічого не винен – можна було реально змінювати країну, вибудовувати політичну систему, в якій садять корупціонерів.

Я б голосувала за того кандидата, хто б будував систему, яка наповнює тюрми корупціонерами й розвиває економіку та міжнародну суб'єктність держави. Для того, щоб досягти таких результатів треба мати команду.

Лідерство – це вміння будувати команду для перемоги. І перемога це не просто результат на виборах, а спроможність отримати повноту влади і використати її для виконання того, що ти обіцяв людям. Повнота влади була.

При цьому команда Порошенка на Київщині завалила все, що могла завалити. Якщо подивитися на мажоритарні округи 90 – 98 округ (Київщина) то партія навіть по суті не має кого виставити, щоб вони взяли голоси на парламентських виборах, а в березні підсилили Порошенка. Що робить обласний штаб? Він бере тих, хто, на їхню думку, може дати голоси і... торгується. А що натомість? А натомість, на відміну від 2014 року, Порошенко стає винним... і питання кому? По суті гопоті, яка має давно сидіти...

Колишній мер Ірпеня Карплюк за свої злочини мав сидіти давно. Як і його кум мер Бучі Федорук. Були гучні підозри. Прокуратура гучно починала справи, Карплюк тікав з країни, торгувався з владою, грозився розказати про всі секрети Банкової і тут раптово міняють прокурора області, справи гальмуються і – Карплюк сидить в перших рядах на заході обласного БПП.

"Після цієї резонансної присутності кумів Карплюка-Федорука на регіональних зборах БПП не виникає більше сумнівів, що підозрювані громадяни Федорук і Карплюк отримали індульгенцію від влади. Карплюка практично охрестили керівником передвиборчого штабу президента Порошенка у нашому регіоні. Це інсайдерська інформація. У залежності від результату, який Карплюк дасть на президентських виборах Порошенку в Приірпінні та Києво-Святошинському районі залежить чи провладне утворення БПП підтримає його на парламентських виборах як єдиного кандидата і не буде протиставляти сильного партійця "Солідарності". Також не буде переслідувати його по закону за його важкі злочини проти громади", – розповідає мені учасник АТО Ігор Домбровський, який є депутатом облради і з яким ми 10 років воюємо за зберження Біличанського лісу.

"Після останнього перевороту влади в Коцюбинському видно, що обласний штаб БПП дав добро команді Карплюка на переворот перед самим запуском опалювального сезону і злочинці отримали безперешкодний доступ до бюджетних коштів. І в мене викликає велике занепокоєння щодо результатів розгляду скарги селищної голови Матюшиної на незаконні дії реєстратора, яка розглядалася в Мін'юсті. Отже по факту маємо ситуацію, коли кримінал злився в екстазі з владою і не за це боровся Майдан і не за це воюють на Сході", – говорить Домбровський.

І я дивлюся на сайт БПП і бачу, що зустріч з Карплюком, який є простим громадяннином, бо зрікся мандату, який дали йому люди, подається як зустріч з представниками громад... А яку громаду представляє Карплюк?

Окрім того в мене виникає закономірне питання: а чому на цей захід БПП не запросили законно обрану громадою Коцюбинського голову Ольгу Матюшину? До слова... на відміну від Карплюка Матюшина – представниця БПП...

А відповідь дуже проста. Обласному осередку зараз не треба чесний мер, який готовий пройти детектор брехні і на всю країну довести, що живе на ті гроші, що заробляє і не бере відкати. На детекторі також перевірили, чи Матюшина не організовувала підкуп виборців. Ну хто ж таких запрошує? Не ті компетенції.

Треба ті, хто вміють проводити вибори за схемами – Карплюки і Федоруки. От тільки я одного не розумію... Коли Матюшину питали, чому вона не бере хабарів... Вона сказала дуже важливу річ... Це САМОПОВАГА.

Так от ну має ж бути САМОповага. На фото побиті члени ТВК від БПП і активісти.

 

І з тим, хто організовував побиття представників БПП та активістів зараз обласний осередок БПП домовляється? Якщо партія не може гарантувати безпеку своїх людей – має гарантувати хоча б правосуддя й притягнення до відповідальності, але точно не закривати очі на тих, хто знищує борців з корупцією.

Карплюк такий впевнений в своїх домовленостях з БПП що може собі дозволити просто відверто тролити Генпрокурора Луценка, який публічно

порівняв Приірпіння, де б'ють активістів і не притягають винних до відповідальності, з Чикаго.

Вгадайте в якому стилі Карплюк і його команда організувала день Ірпеня? В стилі Чикаго. Це просто плюнули в обличчя всій прокуратурі і правоохоронним органам. Читайте меседж: "ми дагаварілісь і даже генпрокурор мнє ні по чем!"

Щоправда борди Карплюк вішає і Порошенко, і Тимошенко. Це як свічка в анекдоті – і чорту, і Богу, бо не знаєш де опинишся – в раю чи в пеклі.

Але ті, хто мають САМОповагу з такими як Карплюк домовлятися не будуть.

І ті, хто хочуть керувати країною, мають собі щодня задавати ціннісні питання. Якщо нема самоповаги, то голоси = повага від інших – це недосяжна річ для тих, хто має президентські амбіції.

 

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram