#

Про білоцерківську ганьбу знає вся країна

Аліна Захаренко (юристка, активістка)

27.06.2022 20:07
Про білоцерківську ганьбу знає вся країна

Це сталося. Біла церква у трендах рекомендацій відео у Facebook  та TikTok. Але не як місто з багатою тисячолітньою історією, місто над річкою Рось, засноване князем Ярославом Мудрим, а як провінція, де в тисняві за поношені речі травмувалися люди. Добре хоч без смертельного випадку обійшлося.

І так. Перед відкриттям секонд-хенду традиційно зібралося багато людей. Основна маса – молоді хлопці, які наввипередки біжать в середину, щоб вихватить тряпки відомих брендів. Таким чином вони заробляють, перепродуючи те, що купили за копійки. На ганку зібралося чимало народу, дехто сидів на перилах. Їм пощастило найменше: окрім того, що вони упали на асфальт із двометрової висоти, так ще й привалило добряче іншими людьми. Дехто із них навіть не звернув увагу на падіння, а швидко встав і знову почав проштовхуватися в будівлю.

Що сказати. Соромно за ці кадри. Соромно, що молоді хлопці таким чином заробляють. Соромно, що не можна обійтися без штовханини в гонитві за поношеними речами з Європи. Якщо не знати, що це відбувається у Білій Церкві, то була б переконана, що це в росії, там і за цукор б’ються. Якщо говорити чесно, те ж саме можна побачити у Києві, чи інших великих містах України. 

Найбільш дико бачити у цьому натовпі здорових і працездатних юнаків. Хтось переконаний, що молодиків потрібно терміново в армію чи зразу на фронт. Щодо армії – цілком погоджуюся, напевно це необхідність найближчого часу, враховуючи імперські апетити росії. Щодо фронту категорично ні – без досвіду вони ні на що не здатні. Тому потрібно приносити користь у тилу, але це вже залежить від рівня свідомості білоцерківської молоді.


Читати "Моя Київщина" у Telegram