#

Про боротьбу зі злочинністю та продажні суди

Микола Спірідонов (політолог)

16.05.2020 18:24
Про боротьбу зі злочинністю та продажні суди

Система МВС, як би ми до неї не ставилися, працює. Місцями. Але працює досить ефективно. Багато в чому діяльність поліції залежить від того, хто керує тією або іншою регіональною структурою.

Візьмемо, наприклад, Київську область, керівником поліції якої є Андрій Небитов. Менш ніж за рік його діяльності під Києвом регулярно відбуваються резонансні затримання. Але, на жаль, з не меншою регулярністю суди відпускають підозрюваних. Недавній приклад - затримання грузинською банди в серпні минулого року в Бориспільському районі. Несподівано суди стали міняти запобіжний захід. Одного з учасників нальоту на будинок під Києвом, який брав участь у побитті господарів, в квітні відпустили додому. У суді зависло резонансну справу: після того, як свіжозбудовану спорткомплекс в Вишневому обвалився через снігопад, поліцейські знайшли винних. З якого гівна і палиць будувалася дах цього спортивного закладу, можна тільки здогадуватися. Ціна питання, на секундочку, 17 мільйонів бюджетних гривень. 

Суди досі не можуть винести вердикт, хоча винні вже давно могли б сидіти за гратами, а гроші, витрачені на будівництво цього «диво» -комплексу з проваленим дахом, повернуті державі. Є на рахунку поліції схема на 42 мільйони. Йдеться про спробу «прихватизувати» ПАТ «Обухівське». І знову - суди ... В цілому, в одному конкретному регіоні видно діяльність поліції. Інша справа, що наша Феміда ставить палиці їй в колеса. В результаті, не дивно, що часто у правоохоронців часто опускаються руки. І завдання центральної влади полягає в тому, щоб нарешті взятися за суди, які іноді стають головними адвокатами злочинців ...

Читати "Моя Київщина" у Telegram