#

Про футбольне поле, яке ніяк не можуть добудувати в Славутичі

Ярослав Москаленко (депутат Київської облради)

20.10.2020 11:30
Про футбольне поле, яке ніяк не можуть добудувати в Славутичі

Так виглядає результат спільної півторарічної роботи народного депутата по 96-му округу, усіх чотирьох голів Київської обласної адміністрації та керівництва міста Славутич в особі мера Фомічова Юрія Кириловича.

Трохи передісторії. Як народний депутат важкими зусиллями шукав спільну мову з обласною радою та обласною адміністрацією 2018 року, щоби добитися, аби Славутич потрапив до переліку об'єктів по програмі будівництва футбольних полів.

І Славутич таки отримав об'єкт футбольної інфраструктури. Вартість матеріалів для будівництва цього проєкту - 5 млн грн - залучили з обласного бюджету. Місто ж повинно було облаштувати майданчик, на якому мали зібрати футбольне поле.

Пройшло півтора роки.

Якщо це поле ще раз перезимує під відкритим небом, держава втратить 5 млн грн.

Розмовляв на цю тему з Фомічовим. Він сказав, що проведено чотири тендери, і чотири тендери скасовано. Проводить їх обласна адміністрація за гроші ЦСВЯПу, що ще раз підтверджує, що я на правильному шляху як людина, яка два роки добивається того, аби коштами від будівництва ЦСВЯПу, які отримує Славутич, розпоряджався не департамент капбуду (який в народі назвають департаментом корупції в Київській обласній адміністрації), а орган місцевого самоврядування міста Славутич.

Чотири рази проводили тендер на роботи з облаштування поля - чотири рази цей тендер зривався.

Не знаю чому: чи тому, що чотири рази мінялися голови адміністрації, і кожен хотів мати свого підрядника, чи була корупційна складова, через яку самі люди, що вигравали тендер, відмовлялися виконувати роботи.

Мені відомо тільки одне: громада Славутича так і не дочекалася нової футбольної арени. Її не вистачає сьогодні, особливо юнакам, які займаються футболом. А весь інвентар, закуплений за бюджетні кошти півтора роки тому, просто гниє під відкритим небом.

Ось вам у дії програма президента ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО чи може 100 футбольних полів я особисто вже заплутався в піар-програмах президента Зеленського. Сподіваюсь, що він все-таки стане президентом нашої країни, і зупинить цей безлад, який сам анонсує!


Читати "Моя Київщина" у Facebook