#

Про "лосів" на дорогах

Єва Басіста (журналістка)

10.08.2020 13:30
Про "лосів" на дорогах

Нещодавно в національній поліції повідомили, що з початку 2020 року на території Київської області сталося 7 876 ДТП, унаслідок яких загинуло 119 осіб. Цифри вражають, але це реальність…

Зрозуміло, що дорожньо-транспортні пригоди трапляються через низку причин. Це може бути несправний автомобіль, складні погодні умови, погане дорожнє покриття, неуважність водія, або керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чи навіть дикі тварини, які вибігають на проїжджу частину.

Перелік можна продовжувати дуже довго, але найбільш ганебними є дії осіб, які люблять кататися на дорозі з купленими правами (або взагалі без прав), при цьому не знаючи ПДР, бо не ходили в автошколу. Таких персон тільки можна назвати "лосями" на дорогах, адже їх можна прирівняти до тих тварин, які вибігають із лісу та своєю присутністю можуть створити халепу.

Дорога – дуже небезпечне місце, де один непродуманий крок може стати смертельним. Усі мають дотримуватися правил, але ці "лосі", які купують автомобілі й гасають містом чи селом, обурюють. Треба бути розумово відсталим, щоб таке робити, бо саме через таких стається чимала кількість аварій, де може загинути будь-яка людина.

Кому хочеться потрапити під колеса такій тварині? Нікому? Але ці "лосі" не думають. Ця худоба впирається рогами та робить своє, бо не царське то діло їздити у громадському транспорті.

Було дуже багато випадків, коли такі особи збивали людей на смерть, а самі завдяки родичам намагалися приховати сліди своїх злодіянь. Та найбільше дратують люди, які намагаються їх виправдати: та він чи вона не далеко їхав, ну, випив трохи…

Таким персонам нема виправдання! Кожен має відповідати за свої вчинки! Одне діло, коли та тварина сама розіб’ється на своєму "корчі", а інше, коли під його автомобіль потрапить чиясь дитина. Тому вся надія на правоохоронців, які, сподіваюся, рано чи пізно вирішать проблему "лосів". Проте варто зазначити, що все починається тільки з нас, адже, якщо ми будемо порушувати правила, то ніколи не будемо мати порядок, який так сильно хочемо!

Читати "Моя Київщина" у Telegram