#

Про районування та укрупнення районів

Ярослав Добрянський (заступник голови Київської облради)

17.07.2020 20:15
Про районування та укрупнення районів

У зв’язку із певною кількістю коментарів до мого попереднього посту та неможливістю відповісти всім, хочу прокоментувати своє власне бачення щодо районування.

Мене в більшості дивувала активність деяких міських голів і громад, які відстоювали позиції районування, але по суті своїй не розуміли та не розуміють і досі функції, якими будуть наділені райони.

Здебільшого вони робили це для збереження іміджу та в подальшому щоб їх не звинувачували в тому, що "прос...ли" район. А от ще більше дивувала пасивність до формування об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Коли протягом п’яти років деякі палець об палець не вдарили, щоб розпочати процедуру створення ОТГ. База - це ОТГ! Тут буде вся концентрація послуг для громад! І не потрібно взагалі їхати до районного центру за послугою. Це стереотип, який ще, на жаль, сидить в наших головах "їхати до району".

Районування та укрупнення районів - це функція держави направлена на створення в подальшому префектур, які замінять районні та обласні державні адміністрації і будуть забезпечувати контроль над самоврядними органами в частині законності прийняття ними рішень у цих визначених адміністративних межах.

А вся ця активність і загострення викликані осінніми місцевими виборами, які наближаються.  Вони пройдуть і все буде добре!

P.S. Із свого боку, теж маю багато питань до влади щодо форми організації адміністратино-територіальної реформи та професійності в її підходах.

Читати "Моя Київщина" у Facebook