#

Псевдосанкції РНБО або як власник Київоблгазу олігарх Фірташ продовжує свавілля

Микола Спірідонов (політолог)

23.06.2021 19:15
Псевдосанкції РНБО або як власник Київоблгазу олігарх Фірташ продовжує свавілля
Микола Спірідонов

Санкції РНБО. Чи вони насправді дієві?

Ми всі вже давно звикли, що кожну п’ятницю відбуваються засідання РНБО і приймаються все нові санкції проти політиків і бізнесменів.

Але є великі сумніви, що це призводить до конкретних результатів.

Привожу конкретний приклад - одним з найголовніших олігархів України РНБО офіційно визначило Дмитра Фірташа. Він відомий як організатор сумнозвісного газового монополіста РосУкрЕнерго, того самого, проти якого американці ведуть масштабні розслідування та за якого вносив рекордну в Австрії судову заставу у 125 мільйонів євро російський олігарх Анісімов.

А що на практиці? А нічого не змінилось. Облгаз і далі «кошмарить» бізнес на Київщині (ми бачили багатомісячний багатосерійний серіал про відключення від газу алюмінієвого заводу в Броварах), а також без розбору відключають громадян від газопостачання під виглядом «перевірки безпеки» і дуже часто без будь-яких вагомих причин. Ось така вона монополія. Що далі? Як кажуть поінформовані джерела, Фірташ намагається передомовитись, тому що санкції все ж таки виявились серйозним аргументом для переговорів. А до чого тут Київоблгаз, запитаєте Ви? Все дуже просто. У вузькому колі один з менеджерів Фірташа, який керує облгазом, вже хвалиться, що «шеф веде переговори» і зробить його прем'єр-міністром. Враховуючи впливовість пана Фірташа, все можливо.

Читати "Моя Київщина" у Facebook