#

Референдуму з "земельного питання" бути!

Андрій Засуха (Президент ФК "Колос")

24.05.2021 14:45
Референдуму з "земельного питання" бути!

Референдуму з "земельного питання" бути!

22 травня спільно з потужною командою "Батьківщини" та колегами-аграріями взяли участь у зборах ініціативної групи, організованих фермерськими й аграрними асоціаціями, профспілками і громадськими організаціями. Цим ми дали старт референдуму проти розпродажу землі.

Проведення такого референдуму підтримує 77% громадян України, а проти продажу землі іноземцям – 79%.

Ініціативна група в складі 11 тисяч людей одноголосно підтримала формулювання питання майбутнього референдуму, яке звучатиме так: "Чи підтримуєте ви заборону продажу земель сільськогосподарського призначення будь-кому, крім держави Україна?".

І в цьому питанні ми з Юлією Володимирівною однодумці. Ринок землі, безперечно, потрібен, але цивілізований ринок, а не земельна афера.

Із 1 липня набуває чинності закон, ухвалений Верховною Радою за поданням Президента, яким передбачено розпродаж української землі – не в інтересах фермерів і вітчизняних сільгоспвиробників, як в інших цивілізованих країнах, а «реальний дерибан української землі». Ми повинні підтримувати сімейне фермерство та вітчизняних агровиробників, розвивати правильний аграрний уклад, адже це шлях до економічного розвитку країни.

Читати "Моя Київщина" у Telegram