#

Реформа на марші: створити нові райони – закрити ЦНАПи

Міла Бєлєвцова (активістка)

29.01.2021 15:26
Реформа на марші: створити нові райони – закрити ЦНАПи
Із жовтня місяця існує Бучанський район. Із жовтня місяця Борщагівська ОТГ.
Борщагівська ОТГ нараховує близька 45 тис мешканців.
Завтра ЦНАП Києво-Святошинського району (м. Вишневе) працює останній день. Усіх звільнено немає більше такого району, є Бучанський. Район є, а алгоритму управління немає.
У Бучанському районі є ОТГ, що мають бути самостійними у всіх галузях (зокрема й ми, але самостійність не про нас).
Із січня місяця по факту( а за порядком з 1 лютого) лікарня обласна м. Боярка, дитяча та дорослі полікліники не обслуговують мешканців Софіівської Борщагівки та інших сел Борщагівськоі отг.
Боярка тепер Фастівський район.
Пільгові ліки, мешканці новоутвореної борщагівської ОТГ більше не можуть отримати в лікарні міста Боярка, бо ми не їх район.
Бучанська поліклініка доросла (напевно, і дитяча, як вона є там) відмовляється надавати послуги медичні та рецепти на пільгові ліки мешканцям нашої ОТГ, бо вона обслуговує Бучанську ОТГ, а ми Борщагівська ОТГ і кошти на нас їм не виділяли).
Усі мрії пана Кудрика з його заступником Русланом щодо "Буча адміністративний центр" і "Вам туда" пішли окремо від дійсності, бо виявляється....
Виявляється, що медичні, адміністративні, соціальні послуги мешканці повинні отримати у своїй ОТГ....
Нагадаю, Борщагівська ОТГ найзаможніша серед всіх ОТГ Київської області.
На сьогодні Борщагівська ОТГ не має полікліники, лікарні, ЦНАПу, дільничого, спортивного центру;
спортивний стадіон і той не працює, жодна секція не запрацювала з моменту виборів, обіцянки-цяцянки Олеся Кудрика та його команди. Ну секції можно переморгати. А ось ⬇️
Отримати довідку? Посвідчення? Паспорт?
Отримати пільгові ліки?
Пройти вузького спеціаліста чи зробити рентген?
Нічого з цього мешканці Борщагівської ОТГ не можуть. 🤷🏻‍♀️ ( окрім двух довідок в сільський раді, і одну з них тільки два рази на тиждень)
Ну за медичною допомогою кудриківський заступник Руслан рекомендує звернутися в приватну лікарню (ну впевнена людина, що всі піздЯть і пІздять, як казав Зеленський, ой, Голобородько), то пільгові ліки Вам нададуть тільки через рецепт держлікаря та в державній лікарні.
Пане Руслане, хочу нагадати Вам про право кожного українця на безоплатну медицину.
У нашій ОТГ дуже багато дітей і дорослих, які отримували ліки від діабету, після інсультів, від високого тиску та онкології в м. Боярка та мали в поліклініках міста лікарів, у яких стояли на диспансерному обліку. Тобто лікарі знали історію хвороби. Тепер, цих людей, як м’яч, перекидають із лікарні в лікарню, а потім, вони просто йдуть зі своїми хворобами та рецептами на самоту.
Найцікавіше, що пану Кудрику ще з жовтня (мінімум) відомо, що в ОТГ настане колапс із медициною, бо вона тут відсутня, і треба було просто підписати договір з паном Лявою на обслуговування мешканців, які взяли його, Кудрика, на роботу, на обслуговування в лікарні та поліклініці м. Боярка.
Але зі слів заступника пана Кудрика Руслана "якщо лікарні треба, то хай вони з нами і підписують". Тобто це лікарні треба, а не сільському голові забезпечити мешканців медициною. Турбота і закон в дії.
Але і Кудрик не є останнім винуватцем в цій історії.
Уявляєте.... відсутня печатка (штамп) "Бучанський район". Клас, ДА?
Ми є, а нас немає.
Як і немає на сьогодні алгоритму отримання будь-яких посвідчень, паспортів, медичної допомоги, пільгових ліків тощо.
Вот зе фак, ексюзмі????
Читати "Моя Київщина" у Facebook