#

Режим надзвичайної ситуації у Київській області зводиться до піару тимчасового губернатора

Гліб Канєвський (голова експертної організації StateWatch)

18.03.2020 18:56
Режим надзвичайної ситуації у Київській області зводиться до піару тимчасового губернатора

Сьогодні голова уряду Денис Шмигаль оголосив про режим надзвичайної ситуації в Київській області. Рішення прийнято нібито на виконання рішень обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у зв'язку з виявленням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

При цьому на сайті Київської обласної державної адміністрації відсутня будь-яка інформація про особливості надзвичайної ситуації та про права і обов'язки населення області під час такої ситуації. Про конкретні підстави введення НС не зазначено.

Рішення обласної комісії з питань екологічної безпеки у публічному доступі тим більше відсутні.

В окремій новині на веб-порталі КОДА зазначено всього про трьох хворих на коронавірус на 1,7 млн мешканців області.

Тобто, особливий режим введено через трьох хворих. А якщо буде 5 хворих – влада області буде хліб по талонах видавати? У людини з критичним мисленням виникають два пояснення: або областю управляють недолугі люди, або хворих набагато більше. Проте статистика приховується (недолугими людьми).

Єдине про що відрапортували обласні чиновники в контексті надзвичайної ситуації, так це про номер телефону, за яким лікарі-консультанти нададуть необхідну інформацію про коронавірус.

Цікаво, чи витримає цей номер телефону дзвінки від сотень громадян, які хочуть більш предметно дізнатися, що їм робити під час надзвичайної ситуації?

Особливою насмішкою над мешканцями області виглядає маленький піар біля гарячого номеру. А саме цитата тимчасово виконуючого обов'язки голови Київської облдержадміністрації Василя Володіна:

"В умовах, коли треба максимально зосередитись на боротьбі із COVID-19, на обласному рівні вживаємо всіх заходів".

Розумію, що влада області не здатна розробити якісь інформаційні онлайн-графіки чи мобільні додатки для того, щоб пояснити населенню як себе вести одночасно під час карантину, і під час надзвичайної ситуації. Не всім у владній команді дається діджиталізація. Але ж елементарно в цитату якогось володіна можна вставити алгоритм дій для мешканців області?

Читати "Моя Київщина" у Telegram