#

Руслан Майструк (голова Тетіївської ОТГ): Хто вирішив влаштувати в Тетієві Алчевськ

13.09.2018 07:50
Руслан Майструк (голова Тетіївської ОТГ): Хто вирішив влаштувати в Тетієві Алчевськ

Пам’ятаєте як я неодноразово звертався до Київської обласної ради з проханням передати КП КОР «Тетіївтепломережу» до міської ради? Останніх років 5 міська рада щороку подавала звернення до сесії обласної ради. Тому, що я розумів що таке господарювання в «Тетіївтепломережі» призведе до слізних наслідків. Але реакція облради була нульова. Просто хтось на цьому колотив гроші.

Розуміючи що може статися, в міській раді ще минулого року була розроблена програма по частковій компенсації коштів на перехід на індивідуальне опалення для тих власників квартир, які обмеженні у фінансових можливостях та користуються кредитними коштами. Ми збирали людей, проводили роз’яснювальну роботу, попереджували.

Що ми маємо сьогодні?

Підприємство «Тетіївтепломережа» з величезними боргами, більше 7 мільйонів гривень. За газ практично ніхто не розраховувався, кошти витрачалися на різні так званні «послуги», тобто тупо виводилися. Далі послідувала кримінальна справа, директор втік, зараз на підприємстві в.о. директора, який навіть при великому бажанні нічого зробити не зможе.Тепер мені стало відомо, що підприємство вже відрізали від газу.

А що це означає?

А це означає що опалювальний сезон не розпочнеться, якщо не станеться чуда. Тобто жителі більше 300 квартир в багатоповерхівках будуть без опалення, під загрозу також попадають лікарня, школа, садочки. А облрада продовжує мовчати. Хоч би пискнув хтось про проблеми. Все тишком-нишком. Все для людей.

Але я мовчати не буду. Бо не хочу щоб в Тетієві повторився Алчевськ. Що вже зараз робить для вирішення проблеми міська рада:

1)Найперше. Діє Програма по відшкодуванню коштів на індивідуальне опалення. За довідками звертайтеся в кабінет №6 міської ради. По програмі можна отримати відшкодування до 6 тис. грн.

2) В найближчі дні, після сесії міської ради, запропонуємо ще варіанти для жителів багатоповерхівок. Зараз їх відпрацьовуємо.

3) В екстреному варіанті працюємо над переведенням на альтернативне опалення школи та садочків. Справимся.

4) Лікарня знаходиться у власності району. Тому звертаю увагу керівництва району та РДА на кризову ситуацію та закликаю терміново знайти спільними зусиллями шляхи для опалення лікарні та будинку для літніх людей.

А Київську обласну державну адміністрацію та облраду закликаю звернути врешті-решт увагу на ситуацію з теплопостачанням в Тетієві!!!

Читати "Моя Київщина" у Facebook