#

Руслан Майструк (міський голова Тетієва): Благоустрій – це те, що люди бачать!

25.05.2019 07:40
Руслан Майструк (міський голова Тетієва): Благоустрій – це те, що люди бачать!

Ми приділяємо дуже велику увагу благоустрою міста. Сьогодні жителі Тетієва найперше, чого потребують, - це дороги. Ми багато років йшли тим шляхом, що наймали підприємства, але цьогоріч уперше робимо дороги самі: виконуємо ямковий ремонт, закупили в минулому році за кошти субвенції на розвиток інфраструктури техніку за кордоном – чеську установку TURBO 5000. Тому роботу виконуємо не лише швидко, а й якісно. Різні організації сьогодні є, завтра немає. А також ти не знаєш, які інгредієнти вони туди кладуть: чи там якісна емульсія, чи там якісний камінь. А коли ми робимо це самостійно, то й за якість відповідаємо самі. Це ще й майже втричі дешевше!

Другий момент – сміття. Ми привчаємо людей ділити сміття. Встановлюємо не просто красиві контейнери, а цілий бокс для органічних відходів, паперу, скла, батарейок і металу. І ми переконуємося щоразу в тому, що поступово люди вчаться розфасовувати сміття.

Також запущена програма ліквідації стихійних сміттєзвалищ у кожному населеному пункті (у нас їх 19), зокрема в чотирьох селах: Дібрівка, Горошків, Скибинці, Степове. Там уже люди сміття не викидають, а все воно вивозиться на полігон побутових відходів у місті Тетіїв.

Наступним етапом буде купівля ще одного автомобіля для вивезення сміття та установка контейнерів у всіх селах. У деяких уже стоять. Просто поки що в нас не вистачає потужності, щоб зробити це все швидко та якісно. Але цьогоріч саме субвенцію на розвиток інфраструктури ми витрачаємо на боротьбу зі сміттям, аби зробити нашу громаду екологічно чистою.

Сьогодні ми є громадою, яка є підписантом Угоди мерів Європи. Це означає, що беремо на себе зобов’язання зменшувати викиди вуглекислого газу в атмосферу. Ми написали план дій та направили в Брюссель на погодження. Це дасть нам доступ до європейських грантових коштів саме у сфері енергоефективності: утеплення, заміна вуличного освітлення, використання альтернативних видів електроенергії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram