#

Руслан Майструк (міський голова Тетієва): Сміття зі Львова - це непродумана, абсолютно безграмотна провокація

30.08.2019 10:43
Руслан Майструк (міський голова Тетієва): Сміття зі Львова - це непродумана, абсолютно безграмотна провокація

Сьогодні в соцмережах усе більше роздмухується ситуація з нібито львівським сміттям на Тетіївському полігоні твердих побутових відходів. Я офіційно заявляю, що ніяких угод зі Львовом чи будь-яким іншим містом Тетіїв не укладав, хоча до нас і зверталися з такими пропозиціями. Але на полігоні площею 2 га це зробити нереально та й не потрібно нашим мешканцям дихати чужим сміттям.

До сьогодні полігон був відкритим цілодобово, щоби мешканці громади могли безперешкодно вивозити сміття саме на полігон, а не в ліси та посадки. Вдень там чергують люди, які слідкують яка техніка приїзжає, що вони вивозять, але вночі там нікого не має. Утримувати 4 сторожі на зарплату ми не бачили сенсу, однак після провокацій, які останнім часом робляться в мій бік, я видав розпорядження й тепер полігон буде охоронятися.

Щодо сміття зі Львова — це непродумана, абсолютно безграмотна провокація. Сьогодні в Жидачівському районі є свій полігон із сортувальною лінією й жодної проблеми зі сміттям Львів немає. До того ж, проїзд 600 км відстані між населеними пунктами також коштує чималих коштів.

Ми спілкувалися з людьми, які нібито бачили великі автомобілі поблизу полігону, але жодних доказів цьому не отримали. Немає ні відео-, ні фото фіксації чи то автомобілів, чи хоча б номерних знаків.

Міська рада працює над удосконаленням полігону, тож маю надію, що до кінця року й у нас запрацює сортувальна лінія.

У цьому році ми вже закрили стихійні сміттєзвалища в деяких старостинських округах, зокрема в Дібрівці, Горошкові, Степовому, Скибинцях. У подальшому ми плануємо звозити сміття на полігон з усіх старостинських округів, щоби це було одне місце, а не безліч стихійних сміттєзвалищ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram