#

Село Петропавлівська Борщагівка хочуть забудувати бетонними "монстрами"

Прохор Антоненко (ексдепутат Київради)

10.09.2021 16:18
Село Петропавлівська Борщагівка хочуть забудувати бетонними "монстрами"

Сусіднє з Києвом село Петропавлівська Борщагівка хочуть забудувати багатоквартирними бетонними "монстрами".

На запрошення місцевої громади як представник команди "Народовладдя" відвідав так звані "громадські слухання" щодо затвердження детального плану території з красномовною назвою "для розміщення БАГАТОКВАРТИРНОЇ ЖИТЛОВОЇ та громадської забудови в районі вулиць Соборної та Островського в с. Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області". Без перебільшення можна сказати, що цей ДПТ розроблений виключно в інтересах будівельної мафії, детальніше про порушення.

Громадські слухання щодо затвердження детального плану території проведені з грубим порушенням законодавства. Так, відповідно до Постанови КМУ від 25 травня 2011 р. №555 "Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проєктів містобудівної документації на місцевому рівні" матеріали ДПТ мали бути завчасно оприлюднені на офіційному вебсайті відповідного органу місцевого самоврядування, чого зроблено не було, відтак, підготуватися до громадських слухань належним чином могли тільки чиновники та забудовник...

Чинний генплан села Петропавлівська Борщагівка передбачає на місці планування забудови ДПТ садибну забудову. Простими словами в межах садибної забудови не можна розміщувати багатоквартирні житлові будинки. Натомість проєктанти ДПТ вказують багатоквартирну житлову та громадську забудову. 

Відповідно до статті 19 Закону України "Про містобудівну діяльність" детальний план у межах населеного пункту має УТОЧНЮВАТИ положення генерального плану населеного пункту та визначати планувальну організацію і розвиток частини території. Таким чином, ДПТ не може суперечити чинному генплану. Утім, увесь "розвиток теорії" для розробників – це забудова садибних ділянок та зелених зон загального користування.

При плануванні забудови порушено вимоги ст. 89 Водного кодексу України та ст. 61 Земельного кодексу України щодо відступу від прибережної захисної смуги водойми  став р. Нивка. 

Відповідно до ст. 60 Земельного кодексу України для цього типу водних об'єктів захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води шириною 50 метрів.

Проєкт ДПТ передбачає будівництво багатоквартирних будинків у межах приватної власності фізичних осіб, зокрема приватних будинків садибного типу. Таким чином, детальний план території порушує права мешканців села Петропавлівська Борщагівка.

Ще далі зайшла брехня розробника та місцевої влади про наявність паркувальних місць, за їх словами, "потім колись у перспективі" буде побудовано "підземний паркінг" для нових мешканців. Показово, що він відсутній навіть на графічній візуалізації, а наявність високих ґрунтових вод сусіднього ставку річки Нивка говорить про те, що вони не сильно довго вигадували цю "обіцянку"...

Ну і родзинкою цього злочинного документу є ставлення до дітей та їх батьків. У цьому ДПТ вирішили не вказувати розрахунки щодо кількості місць у закладах дошкільної та середньої освіти. Пояснення дали "просте і геніальне": місця в садочках і школах є. Але місцеві мешканці зазначають, що місць не вистачає.

Що там сільська влада?

Керує селом давній ставленик місцевої мафії Олесь Кудрик – добре відомий мешканцям за земельними дерибанами для забудовників у селі Софіївська Борщагівка. У 2012 він заручився підтримкою Януковича, а в 2015 був пригрітий командою Петра Порошенка, нині від "Європейської Солідарності" обраний головою Борщагівської ОТГ, що об'єднала Петропавлівську та Софіївську Борщагівку. Кудрик дуже радий тому, що після об'єднання громад він може розширити свої таланти в земельному дерибані. Прикладом цього є розроблений ДПТ в районі вулиць Соборної та Островського в с. Петропавлівська Борщагівка...

Наша команда – партія "Народовладдя"  пропонує українцям справжню альтернативу, а не лишатися вічно жертвами "договорняків" олігархії. Якщо хочете, щоб в Україні нарешті була нормальна влада, яка працюватиме на добробут всієї громади, а не на власне збагачення, то долучайтеся, заповнюйте анкету! www.narodovladdia.com/join

Читати "Моя Київщина" у Facebook