#

Сергій Міщенко (народний депутат України): незаконні вимоги "Київоблгазу"

20.02.2019 16:00
Сергій Міщенко (народний депутат України): незаконні вимоги "Київоблгазу"

У листопаді минулого року українці отримали перші платіжки за газ з міфічними донарахуваннями за додаткові обсяги газу у зв’язку із нібито стисканням газу через пониження температури. Це злочин проти українців, адже ані законом, ані договором, який люди уклали з постачальником, такі донарахування не передбачені. А покриття об’єктивної різниці у вимірах природного газу вже закладено в тариф.

Незважаючи на Постанову НКРЕКП № 1498 від 23 листопада 2018 року про заборону ПАТ "Київоблгаз" донараховувати додаткові об’єми газу - платіжки з коефіцієнтами продовжують надходити у лютому. Адже це чергова схема газових олігархів, які відчувають свою безкарність і просто знущаються над звичайними людьми.

З метою вирішення цієї проблеми я надіслав депутатське звернення до НКРЕКП щодо невиконання ПАТ "Київоблгаз" рішення Регулятора, у результаті чого було ініційовано проведення позапланової перевірки ПАТ "Київоблгаз" щодо дотримання вимог ліцензійних умов. 
І вже 18 лютого 2019 року - погоджено проведення позапланової перевірки ПАТ "Київоблгаз" Ліцензійних умов. А отже, у випадку встановлення порушень до ПАТ "Київоблгаз" будуть застосовані відповідні санкції.

А людям я завжди радив і продовжую радити: не піддавайтесь на подібні маніпуляції, платіть лише за спожитий газ відповідно до вашого лічильника і не сплачуйте додаткові кошти, які незаконно вимагає "Київоблгаз".

Читати "Моя Київщина" у Facebook