#

Сергій Міщенко (народний депутат України): Передвиборчі "сітки" на 98-му окрузі не працюють

24.05.2019 13:10
Сергій Міщенко (народний депутат України): Передвиборчі "сітки" на 98-му окрузі не працюють

Зараз у суспільстві склався хибний стереотип, що мажоритарка обов’язково асоціюється з підкупом виборців. Завдяки зомбоящикам і соцмереж. А їх контролюють олігархи.

А, може, проблема не у виборчій системі? Підкуп виборців був і буде при будь-якій системі. Завжди будуть нечисті на руку кандидати і, на жаль, є люди, котрі не просто готові, а й продають свої голоси.

І головна проблема саме в таких людях. На всіх особистих прийомах на окрузі, у газетах я завжди попереджав і продовжую попереджати, що не можна продавати свій голос. Це злочин проти суспільства. Бо потім такі кандидати, котрі купили свою перемогу, приходять в парламент і займаються компенсацією витрат не лише на цю виборчу кампанію, а ще й наколядують на наступну.

Навіть якщо склались так обставини, що вам довелось взяти ці гроші, то скрутіть тихенько дулю в кишені і проголосуйте за того кандидата, який вам подобається і не купує голоси.

Оскільки я неодноразово роз’яснював своїм виборцям, що продавати свій голос не можна – сітки на 98-ому окрузі не працюють. Вони просто не ефективні. І підтвердження цьому – результати виборів 2012, 2014 років та цьогорічні президентські.

Тож треба змінювати людей, а не системи!

Читати "Моя Київщина" у Telegram