#

Сергій Нагорняк (депутат Вишневої міської ради): У рейдера-забудовника справжні лише "тітушки"

18.05.2018 16:22
Сергій Нагорняк (депутат Вишневої міської ради): У рейдера-забудовника справжні лише "тітушки"

Між громадою міста Вишневе і забудовником ТОВ «Євро 2000» знову відбулася ескалація конфлікту.

Учора, 17 травня,  на 10 га забудовник хотів обгородити загорожею місце для початку будівництва другої черги і трактором знищити дерева, які до цього на місці майбутнього парку висаджували містяни разом зі своїми дітьми. Протистояння між громадою і «охоронною організацією» забудовника переросло у фізичні сутички.

На місце події прибув голова районної ради Вадим Гедульянов та поліція. Для мирного врегулювання ситуації було домовлено про зустріч наступного дня представників забудовника, громади, районної та міської рад.

На зустрічі у міській раді представник забудовника продовжував переконувати, що нібито у нього є уся дозвільна документація: на початок проведення будівельних робіт І черги та декларація про початок проведення підготовчих робіт «на тому місці, де ми усі з вами вчора зустрічалися».

«Учора виник конфлікт, що ми як будівельна організація не можемо виконувати свої функціональні обов’язки. Було запитання чи сплачуємо ми орендну плату, відповідаю: з моменту реєстрації з 2015 року ми сплачуємо орендну плату», – сказав він.

Та навіть показав ту саму декларацію на початок проведення підготовчих робіт ІІ черги.

За словами юристки Олесі Романенко, яка разом із активістами вже більше року відстоює парк, навіть відведення цієї земельної ділянки відбувалося всупереч Конституції України та «усього чого лише можна».

«Законність забудови підтверджується договором оренди. Проте зверніть увагу, що відповідно до самого договору оренди невід’ємними частинами цього договору є план, або схема земельної ділянки, кадастровий план, акт визначення меж земельної ділянки в натурі на місцевості, акт приймання-передачі орендованих земель і проект відведення земельної ділянки. Звертаю увагу на те, що відповідно до законодавства, договір, який не містить невідємні частини, є недійсним», – сказала Олеся Романенко та попросила юриста ТОВ «Євро 2000» показати договір відведення земельної ділянки.

На що представник забудовника відповів, що такого документа у них на руках немає.

«Він зберігається там, в тих органах», – пояснив юрист ТОВ «Євро 2000» місцезнаходження документа.

Водночас присутній на зустрічі слідчий – начальник відділу з розслідування злочинів економічного спрямування зауважив, що до суду йти рано.

«На сьогодні порушена кримінальна справа, розслідується 4 епізоди. Необхідно ще провести низку слідчих дій для того, аби у суді справа не розвалилася», – сказав він.

Проте люди побоюються, що таке затягування справи може призвести до того, що незабаром від парку висадженого на 10 га не залишиться і сліду.

«Все що є у забудовника справжнього – це лише його тітушки», – говорять люди та не збавляють активності.

Уже завтра усіх охочих запрошують на «День сім’ї» з 11.00 до 16.00.

А у понеділок –  випрацьовувати подальшу стратегію боротьби із недобросовісним забудовником разом із головою Києво-Святошинської РДА Вадимом Гедульяновим.

Читати "Моя Київщина" у Telegram