#

Сергій Шабовта (президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки): Ситуація із обстрілом машини депутата Соболєва – прогнозована

09.12.2019 10:16
Сергій Шабовта (президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку безпеки): Ситуація із обстрілом машини депутата Соболєва – прогнозована

Ми зараз романтично говоримо про 90-ті, і чомусь із ними порівнюємо. Я багато разів журналістам говорив – не порівнюйте 90-ті з сьогоднішнім днем, тому що 90-ті знервовано курять у стороні. Зараз значно гірше. Тоді в Україні перші кроки робив приватний бізнес, який зароджувався. У державі не було сформованих органів, які могли б протидіяти тим зародкам організованої злочинності. Але не було такої корупції... Тоді держава знайшла сили, бачення і розуміння, була створена Служба безпеки і в надрах Міністерства внутрішніх справ Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

У перші роки були просто неймовірні досягнення в протидії ОЗУ. Сьогодні, на відміну від 90-х, злочинні угруповання в Україні існують у форматі певних чиновницьких кланів, корупційних структур у тому чи іншому відомстві.

Ситуація із обстрілом машини Соболєва не є винятковою – вона прогнозована з точки зору зростання злочинності, із точки зору жорстокості, якої стає все більше. У нас кожна зміна влади за собою тягне великий хвіст перерозподілу сфер впливу. Потім починаються дуже жорсткі розбірки. На жаль, це і є обличчя сьогоднішньої України... Цей злочин, страшний за своєю суттю, є досить закономірним. Я дуже боюся, що ще будуть лунати такі постріли.

Читати "Моя Київщина" у Facebook