#

Сергій Возний (екс-голова Києво-Святошинської РДА): Хто кого насправді рейдернув, або сумна історія про телеканал "ПравдаТУТ"

04.06.2018 13:06
Сергій Возний (екс-голова Києво-Святошинської РДА): Хто кого насправді рейдернув, або сумна історія про телеканал "ПравдаТУТ"

Почну з того, що ще будучи головою адміністрації Києво-Святошинського району у 2014 році до мене прийшов Іван Гришин, і попросив допомоги у створенні телеканалу. Ми його прохання виконали і почали створювати телеканал регіонального рівня, який мав би можливість доносити інформацію до людей на теренах Київської області. Минув час, і в нас з'явилася можливість допомогти Гришину взяти супутникову ліцензію. Ми допомогли йому з усіма організаційними, технічними, фінансовими моментами. Надали офіс, який відповідає вимогам Нацтелерадіокомісії. Після цього телеканал перейшов з розряду регіонального на всеукраїнський рівень.

Співпраця з Гришиним у нас тривала 4 роки. Всі ці роки ми допомагали цьому чоловіку без якихось офіційних паперів, на партнерських, ділових і джентльменських домовленостях майже у всіх його починаннях. В один «прекрасний» момент я побачив, що Іван Євгенійович, людина, яка є керівником, вибудовує свої стосунки з колективом на правах – "я – начальник, ти – раб". Коли я почав активно вивчати, чому відбувається така "текучка" кадрів, я зрозумів, що Іван Євгенійович просто недоплачував працівникам.

Він застосовував різні методи погроз, шантажу працівників. Людину могли звільнити, а трудову книжку віддати через півтора місяці. Це все є в Інтернеті. Звісно мені як людині, яка має свою громадську, політичну позицію, яка бореться з такими проявами недоброчесності в суспільстві, стало неприємно.

Ми почали з ним активно сперечатися. Чому так? Що тобі не вистачає? Якщо не вистачає фінансування, то його потрібно збільшити, або "ужатися", адже в Україні зараз – нелегкі часи. Я говорив: якщо ти будеш себе так вести, від тебе відвернуться інші партнери. Адже ти фактично без їхнього відома, підробивши підписи, змінив склад засновників. Коли тобі дають кошти на те, щоб оплатити підйом супутника через «Укркосмос», ці кошти йдуть в невідомому напрямку.

Коли я сказав, що буду з ним припиняти всілякі ділові стосунки, тому що мені це не подобається, він вирішив, що буде й далі продовжувати робити те, що йому схочеться. В результаті, два місяці тому йому було сказано, що ми розходимося. Я його попросив надалі закривати зі своїх статків оренду та всі організаційні моменти. Таким чином, я чим зміг, тим допоміг. Усе що можна для розвитку свободи слова в нашій державі я зробив.

Я йому говорив, що на телеканалі він організував хамство, жлобство, текучість кадрів лише тому, що не вміє працювати з колективом. На це він сказав, що з приміщень з'їжджати не буде, і збирається за них боротися, пообіцявши зранку до ночі поливати всіх брудом, висвітлювати у негативному фоні. Фактично йдеться про прямий шантаж. Але я відповів йому, що це його право, але він мусить покинути приміщення. І дав термін – місяць.

Але людина була впевнена, що я піддамся шантажу, і буду далі фінансувати все, що йому хочеться. В результаті, компанія, власником якої є моя дружина, офіційно заключила договір з державною охоронною фірмою "Поліція охорони", і в межах чинного законодавства без порушення чиїхось прав в цьому офісі була виставлена охорона, і введений режим контролю працівників. Іван Євгенович в той же день прийняв рішення, що він виїжджає. Все майно, що належало телеканалу, в повному обсязі було йому віддано. Навіщо він почав розповідати, що це було рейдерське захоплення, мені невідомо. Підозрюю, що це була спланована акція для того, щоб облити мене брудом. Тому Бог йому суддя…

Читати "Моя Київщина" у Facebook