#

Що шукають ДБР та СБУ у Дубінського?

Ігор Головань (Адвокат, керуючий партнер Адвокатського об'єднання "Головань і партнери")

14.11.2023 19:26
Що шукають ДБР та СБУ у Дубінського?

Як повідомляють джерела, ДБР і СБУ знову прийшли з обшуками до Дубінського.

За даними джерела УП, справа стосується скандальної пресконференції "Нові факти про міжнародну корупцію, "Бурісму" та схему доведення України до банкрутства", яку Дубінський провів у 2019 році за участю позбавленого нині громадянства України екснардепа Андрія Деркача (вже має підозру в держзраді).

Нічого сказати, швидкі та оперативні у нас ДБР та СБУ. Блискавично аналізують і миттєво реагують.

Скандальна пресконференція якихось чотири роки тому відбулась.

Всього три року тому США (а конкретно – Department of the Treasury) прямо назвали Деркача російським агентом. Так і написано: "has been an active Russian agent for over a decade, maintaining close connections with the Russian Intelligence Services".

Всього два роки і десять місяців як США застосували санкції до оточення (INNER CIRCLE) Деркача, у тому числі і Дубінського (Oleksandr Dubinsky).

Я звернувся до ДБР та СБУ з заявою, у якій вимагав перевірити оприлюднені США факти стосовно можливої зради Деркача 14 вересня 2020 року. Більше трьох років тому. Реакції – нуль.

Моя скарга на бездіяльність Офісу Генерального прокурора розглядалася Печерським районним судом міста Києва з 28 вересня 2020 року по 06 грудня 2022 року. Більше двох років.

Печерський суд, правда, хоч і через два роки, два місяці і п'ять днів скаргу задовольнив. Зобов'язав уповноважених осіб Офісу Генерального прокурора внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Хоча СБУ вже 24 червня 2022 повідомляло про викриття агентурної мережі Головного управління Генштабу рф (відомого, як ГРУ), до якої, за твердженням СБУ, входив і Андрій Деркач. Я про це писав тут.

Якого, як кажуть, і слід простиг.

Тому 03 липня 2023 року ВАКС задовольнив клопотання детектива Четвертого відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України і дозволив провести спецрозслідування щодо екснардепа Деркача. Так писали ЗМІ.

А ось і відповідна ухвала.

А тепер, про що я, власне, пишу.

Відповідно до згаданої ухвали про спецрозслідування щодо Деркача, кримінальне провадження N42022000000000676 від 07.06.2022 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111, ст. 368-5 КК України розслідується детективами Національного антикорупційного бюро України.

Інакше і бути не може, оскільки стаття КК 368-5 (Незаконне збагачення) у випадку вчинення такого злочину народним депутатом підслідна НАБУ відповідно до КПК.

То чому тоді з обшуком до Дубінського завітали СБУ і ДБР?

Конкуренція?

Хоча чому дивуватися? Хіба вперше СБУ і ДБР "перебігають дорогу" НАБУ всупереч вимогам закону?

Читати "Моя Київщина" у Facebook