#

Що відомо про затримання голови Гатненської громади

Любомир Гайдамака (активіст)

28.06.2023 16:16
Що відомо про затримання голови Гатненської громади

Голова нашої громади Паламарчук Олександр був сьогодні затриманий на отриманні хабаря співробітниками СБУ.

Злочинне угруповання на чолі з Паламарчуком вимагало кошти від власників земельних паїв за позитивне вирішення питання зміни цільового призначення земельної ділянки.

Відомо, що ціна земель сільськогосподарського призначення становить від 400-500 доларів США за сотку. В той же час земля від забудову вже коштує від 2000 доларів за сотку. Голова брав мінімум 300 доларів США за зміну цільового призначення земельної ділянки, що давало можливість непогано заробляти на цих оборудках.

Сума хабара становить 120 000 доларів (майже 4.5 мільйона гривень). Співробітники СБУ затримали голову на передачі останього траншу в 100 000 доларів США, 80 000 з котрих знайшли в шухляді в спальні сім'ї Паламарчуків. В передачі хабаря брав безпосередню участь інспектор з благоустрою Гатненської сільської ради Стойчик Михайло Ігорович, а також представник замовника Євгенія Лазоренко, котрим Паламарчук залишив 20 000 доларів США.

Голова Паламарчук був затриманий в своєму будинку, в котрий він переїхав перед початком війни. Наразі невідомо, за які кошти і на чиє ім'я придбана ця нерухомість, бо згідно декларації у нього немає жодного нерухомого майна.

Згідно Кримінального кодексу України, Паламарчуку і його посібникам загрожує до 9 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, що раніше Паламарчук очолював бюджетний комітет Києво-Святошинського району від БПП, звідки його виключили за інцидент з школярем, котрого він привселюдно на сесії сільської ради фізично пригноблював та знущався. 

Також депутат Паламарчук був помічений в елітному одеському клубі, де він відзначав своє день народження, розкидаючи купу доларів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram