#

Щось пішло не так: чому сирійські найманці не доїхали до Київщини

Аліна Захаренко (юристка, активістка)

03.04.2022 01:16
Щось пішло не так: чому сирійські найманці не доїхали до Київщини
Аліна Захаренко

Цікавинка щодо тих самих тисяч сирійців які мали дійти до нас, але не дійшли. Зараз військовий час, тому я не буду розповідати хто та звідки розповів мені цю історію. Але вона опосередковано підтверджується купою джерел у закордонній пресі, тому вирішила поділитися нею.

Справа в тому, що сирійців мали доправити під Київ. Про це, зокрема, писало авторитетне видання Wall Street Journal. Вони мали створити потрібну телевізійну картинку для російських ЗМІ про те, що у боротьбі росіян за денацифікацію України приймають участь ще й сирійці. Ну й ще в них були сподівання, що досвід вуличної війни у містах дуже знадобиться у нагоді росіянам. Все б нічого, але на якомусь етапі сирійці відмовились, причому категорично. Спиталась, а чому ж відмовились? Виявилося, що кинули росіяни сирійців й з грошима, й з звичайним забезпеченням: від грошового, на снікерси та воду, до безпекового, типу зброя, форма, шоломи. Тобто, навіть обіцяних 300-400 доларів за війну в Україні військові Росії не стали сплачувати.

Але й це ще не усе. Невідомо, якою логікою (і чи була вона взагалі) керувалось російське військове керівництво, але збиралося воно до нас перекидати сирійців через Чорнобильську зону. Ну ви розумієте… Ось тут вже, як кажуть, в них терпець увірвався. Бо, виявляється, навіть уродженці Близького сходу дуже добре знають, що таке Чорнобиль, й категорично відмовились направлятись у зону бойових дії через його територію. В результаті яскравого сюжету на російському телебаченні не вийшло. А росіяни, без підтримки таких важливих «союзників», теж вимушені втекти. З килимами та унітазами…

Читати "Моя Київщина" у Telegram