#

Ситуація в Київській області перетворюється на критичну

Кирило Молчанов (Політичний експерт, заступник директора Українського Інституту Політики)

27.01.2022 09:00
Ситуація в Київській області перетворюється на критичну

Щойно голова Київської ОДА Василь Володін вийшов із відеозверненням до Київської облради із закликом ухвалити бюджет. Якщо ви не знали: поки під Радою б'ються ФОПи, ситуація в Київській області перетворюється на критичну. Залишаються без зарплат обласні заклади спорту, соціальний сектор: під загрозою непоставок харчування навіть є дитячі будинки. Область не може функціонувати без бюджету.

Нагадаю, за областю приставлений куратор від "Слуг" Андрій Мотовиловець. І в регіоні утворився досить парадоксальний і, як показала практика НЕприйняття бюджету наприкінці грудня, нежиттєздатний союз "Слуг" та "ЄС". Тоді "ЄС" та частина "Слуг" зірвали сесію . При цьому "Слуги" легко ігнорують будь-які плани та завдання, які ставить перед ними Президент.

Смішно, як вони відповідатимуть за ідеалогію партії, цілі, якщо не можуть ухвалити навіть бюджет. Цікаво, що тепер через ситуацію з Порошенком "ЄС" не вигідно цілуватися у під'їздах зі "Слугами". У результаті фракція "ЄС" на останню сесію облради навіть не з'явилася. Бюджет – не прийнятий.

Голова облради Наталія Гунько "на розтяжці" - зараз усі шишки через неприйняття бюджету посиплються на неї, що є досить логічно та правильно. Чекаємо найближчими днями мітингів під стінами облради.

Як повідомляють мої джерела, при цьому "ЄС", "За майбутнє" та "Слуги народу" намагаються зайти у довгострокову співпрацю. Як координатори припустилися такої помилки, віддавши на поживу ЄСівцям один із найважливіших регіонів, залишається загадкою.

Читати "Моя Київщина" у Facebook