#

Скандальну Бориспільську поліклініку, яку виставляли на продаж, повернули райраді

Володимир Горковенко (депутат Київської облради)

13.06.2021 14:14
Скандальну Бориспільську поліклініку, яку виставляли на продаж, повернули райраді
Бориспільська поліклініка, котра опинилися у Вороньківській об'єднаній громаді, знову належить Бориспільській районній раді Київської області. Нічого надприроднього. Рішення "вєрнуть всьо взад" ухвалив Київський окружний адміністративний суд. Дякую Ярославу Годунку, який розкопав це рішення. Причому райрада повернула майно руками громади с. Гора, Мартусівка, Ревне. Але від цього роя, тобто рішення, Гора не отримала рівно нічого.
Зрештою, про те, що до суду звернеться якась інша громада, яка ніби-то дуже ображена, під час обговорення скандалу з продажем лікарні у квітні попереджав вічний заступник голови райради Іван Недогибченко. Правда, він мені тоді відмовився назвати цю ображену громаду. Владислав Байчас, котрий керував у 2019 райрадою, в основному мовчав. Зрештою, навіщо говорити? Адже, поки усі піною сходили і "рятували" від продажу поліклініку, у них все йшло по плану.
Якщо ви думаєте, що Іван Недогибченко та Владислав Байчас з любові до народу вирішили через суд скасувати своє ж рішення 2019 року, то ви дуже і дуже помиляєтесь. Окрім поліклініки суд також повернув у район купу майна у Борисполі, котре належить КП "Зубр" і яке приносить чималий прибуток з оренди. І ще - невже ви думажєте, що орендар поліклініки Сергій Мамайсур платить 35 гривень за квадратний метр, коли середня вартість квадратного метра у Борисполі 150 гривень?
Оскільки мова йде про гроші, то операцію "вернуть всьо взад" провернули тихо і без розголосу. Суддя Кушнова Альона Олекландрівна рішення ухвалила ще 31 травня. І всі мовчали. Навіть нинішній голова Бориспільської райради Антон Мотрич, котрий у 2019 році готував рішення «віддати» майно не похвалився, що майно «забрали» назад. Більше того, навіть не повідомив про рішення суду Вороньківську сільську раду, котра 3 червня на сесії зняла Бориспільську поліклініку з продажу і вже рахувала гроші, які має отримати з оренди. Не по 35 гривень, а за ринковими тарифами. А тепер, як кажуть, "фіг вам".
Тепер питання, КП "Зубр" та поліклініка наповнюватиме бюджет Бориспільської райради чи все буде як і раніше: все у власну кишеню?
Читати "Моя Київщина" у Telegram