#

Сквирські мєнти геть розпоясались

Володимир Гайдамачук (активіст)

25.10.2023 11:45
Сквирські мєнти геть розпоясались

17.10. 2023 року в мiстi Сквира Бiлоцеркiвського району Київської областi по вулицi Cоборна 21 близько 8:00 години при пiдтримцi мiсцевoго вiддiлу полiцiї було здiйсненно крадiжку торгових кiоскiв. На мiстi злочину були представники сектору дiзнання, начальник якого сумнозвiсна Шахова Н.О.. Коли невiдомi люди завантажували чуже майно на грузовий автомобiль, представники сектору дiзнання просто стояли i дивились. Також на мiстi злочину був присутнiй дiзнавач Куницький  Максим, який вже не раз попадав в незрозумiлi ситуацiї.

На даний час вкрадене майно знаходиться на територiї КП Сквира водоканал, директор якого також причетний до даного злочину.

З власникiв вкраденого майна вимагають 53000 гривень.

Така ситуацiя була близько року тому крадiжка кiоскiв.

В лiтку 2022 року як повідомляють місцеві мешканці, викрадення приватної власності підприємців здійснювалося вантажними автомобілями ТОВ «Євробуд-МТ», власник якого один iз депутатiв мiської ради. Вивезли торгівельні павільйони на територію КП "Сквира водоканал", а потім, за словами очевидців, за послуги евакуації довелося сплатити ТОВ "Євробуд-МТ". Вкрали близько 10-ти кiоскiв. Вивозилось приватне майно по вказiвцi на той час директора КП "Сквираблагоустрiй" Гнатюка Олександра, прикривала даний злочин  мiсцева полiцiя.  Підприємці наголошують, що мали на руках дозвіл на розміщення торгівельних павілйьонів від попередньої місцевої влади, договір на обслуговування прибирання території з КП "Сквираблагоустрiй", але це не зупинило владу від вивезення власникiв кіосків. Один iз власникiв навіть звернувся із заявою до вiддiлу поліції №1 в м. Сквира Бiлоцеркiвського району Киiвської областi, де вимагав кваліфікувати такі дії за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. На думку потерпiлого, справа гальмується та не розслідується дiзнавачем сектором дiзнання, а саме дiзнавачем Куницьким Максимом, по  домовленостi зі сторони міської влади чи iнших причетних осiб. 

Потрібно було вирішити цю конфліктну ситуацію з підприємцями, але міська влада глуха та зі своїм особистим інтересом, не збиралася чути ані поради, ані громадської думки, ані зважати на потреби підприємців. 

Саме тому ми отримали: незаконне будівництво невідомою компанією, яку покривають, нецільове використання коштів місцевого бюджету на демонтаж павільйонів підприємців на користь цієї компанії, свавілля та беззаконня з приводу рішень навколо ділянки землі по вулиці Соборна 21.

Що потрібно було зробити ще рік тому? По-перше, не імітувати, що проводите конкурс на найкращий інвестиційний договір, а звернутися відкрито до підприємців, що там працювали із закликом створити свій інвестиційний проект, взяти на себе лідерство в зустрічах і обговореннях, скорегувати його з позицією міської влади.

Підприємці, що роками там торгували. Саме на них потрібно було робити ставку, а не на компанію "Рога та копита", яка полізла у незаконне будівництво на цій землі. 

Але діалогу з підприємцями вам не потрібно було, бо темні справи мають робитися тихо і за спиною у громади.

Саме ті підприємці мали б під вашим керівництвом створити торгові павільйони для себе, за прийнятну для себе ціну, сплачуючи потім до місцевого бюджету плату за оренду землі та плату за послуги прибирання КП "Сквираблагоустрій".

Але ви пішли незаконним і фактично злочинним шляхом – позбавити громадян-підприємців права забудувати цю ділянку законно і здійснювати там торгівлю.

На сьогоднiшнiй день начальник вiддiлу дiзнання Шахова Н.О та пiдлеглий  Кунiцький М. не прийняли нiяких дiй що до повернення вкраденного майна. Навпаки, вони стали на сторону злодiїв.


Читати "Моя Київщина" у Facebook