#

Смаль без тендерів або як провалюються укриття в Гостомелі

Володимир Гайдамачук (активіст)

29.04.2024 16:58
Смаль без тендерів або як провалюються укриття в Гостомелі

Майже рік, як Смаль на посаді начальника Гостомельської СВА. Нагадаю, що його попередника вигнали за розкрадання бюджетних коштів, тому на діяльності новопризначенця мала би бути особлива увага. Серед найперших завдань Смаля і команди – прибрати ризики для відновлення громади, зробити цей процес максимально прозорим, а головне швидким і продуктивним.

У першому інтервʼю журналістам Смаль казав, що мають у громаді 2 сховища (на 1000 і 300 осіб) й три найпростіші укриття (для розуміння, два з них розраховані аж на 50 осіб! кожне). Очевидно, що цього явно недостатньо, аби люди мали де сховатися у випадку повітряної загрози. А скільки трагедій через відсутність укриттів можна було б уникнути, працюючи на результат та роблячи все вчасно?! До слова, начальницю Білоцерківської РВА Людмилу Мерзлюк звільнили з посади через провалену тему укриттів. Бо під час повномасштабної війни хіба є коли гратися в бюрократію? І що ж має бути в пріоритеті, якщо не безпека наших громадян?

У Гостомельської військової адміністрації за чотири місяці немає жодного проведеного тендера на облаштування укритів!!! На що ж планують витрачати кошти? Розробка проєктно-кошторисної документації, поточні ремонти в житлових будинках та ремонти тротуарів. Один-єдиний тендер на облаштування найпростішого укриття в Горенці не відбувся. Причина? Відсутність пропозицій! А будувати коли? Зимою? ДумайТЕ!

Читати "Моя Київщина" у Facebook